FC Barcelona Intersport - HSV Hamburg: Sabies que...

FC Barcelona Intersport - HSV Hamburg: Sabies que...

La 25a final del Barça d’handbol en competicions europees i la dotzena final de Champions dels blaugranes arriba plena de dades i curiositats

Malgrat que el FC Barcelona d’handbol té un ampli historial d’enfrontaments amb equips alemanys, la final de la Champions d’aquest diumenge serà el primer partit entre Barça i Hamburg. Un duel carregat de dades:

- El Barça d’handbol ha jugat 52 vegades a Europa contra equips alemanys. Ha guanyat 26 cops, ha empatat dues vegades i ha perdut 24 partits. Ha marcat 1.404 gols i n'ha encaixat 1.359.

- El Barça d’handbol pot guanyar la novena Champions de la secció al mateix pavelló, el Lanxess Arena de Colònia, on va guanyar la vuitena l’any 2011.

- Només quatre jugadors del FC Barcelona Intersport no han estat campions d’Europa de clubs: Montoro, Gurbindo, Aguirrezabalaga i Stranovsky.

- El FC Barcelona d’handbol té 19 títols europeus al seu palmarès: vuit Copes d’Europa, cinc Recopes, cinc Supercopes d’Europa i una Copa EHF.

- Barça Intersport i HSV Hamburg han deixat fora del títol, a les semifinals, el Kielce (28-23) i el THW Kiel (39-33), respectivament.

- Siarhei Rutenka és el màxim golejador del Barça Intersport, amb 87 gols aquesta temporada a Europa. El segueixen Víctor Tomás, amb 47, i Juanín García, amb 45.

- El màxim realitzador dels alemanys és Hans Lindberg, amb 95 gols.

- Al Hamburg hi juga el pivot croat Igor Vori, que va formar part del FC Barcelona del 2005 al 2007.

- Els blaugranes marquen un 79,59% dels penals que llancen i aturen el 32,56% dels que reben.

- Siarhei Rutenka té el rècord de gols entre els jugadors del Barça Intersport d’aquesta edició de la Champions amb els 11 que va marcar al Palau davant l’Atlético de Madrid.

- El Barça Intersport ha arribat a Colònia després de vèncer a vuitens el Bjerringbro-Silkeborg; a quarts, el BM Atlètic de Madrid, i a les semifinals, el Kielce.

- El HSV Hamburg va superar a vuitens el Celje; a quarts, el SG Flensburg-Handewitt i, a semifinals, el THW Kiel.

- La final serà el partit 356 del Barça d’handbol en competicions europees i el 267 a la Copa d’Europa.

- Dels 267 partits jugats a la Copa d’Europa, els blaugranes n'han guanyat 194, n'han empatat 16 i n'han perdut 57. Han marcat 7.877 gols i n’han encaixat 6.389.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut