Athletic Club – Juvenil A: Desfeta a Lezama (5-0)

L’Athletic de Bilbao es desfà del Barça per un clar 5 a 0 al partit d’anada dels quarts de final de la Copa del Rei Els homes de Jordi Vinyals hauran de remuntar cinc gols la setmana vinent al Miniestadi si volen classificar-se per a les semifinals

El Barça ha caigut aquest diumenge amb claredat a Lezama en el partit d’anada dels quarts de final de la Copa del Rei. L’Athletic Club ha marcat cinc gols a la primera part i ha sentenciat el duel. Els de Jordi Vinyals tenen ara un repte enorme: intentar remuntar aquests cinc gols la setmana vinent al Miniestadi.

Inici demolidor del Bilbao

El juvenil de l’Athletic de Bilbao ha sortit a sentenciar l’eliminatòria a Lezama, casa seva, des del minut 1. Els lleons, amb les idees molt clares, s’han avançat al minut dos de partit mitjançant el seu davanter Jurgi. Ha estat un avís del que esperava els joves jugadors de Jordi Vinyals. Al minut 9, a la sortida d’un córner, Etxaburu ha marcat el segon gol de l’enfrontament. Només sis minuts més tard, al 15, un penal sobre Unai López ha suposat un nou gol de l’Athletic, transformat pel mateix jugador (3-0).

Domini local

El domini del conjunt local no ha permès al Barça desplegar el seu joc de toc. Els homes de Jordi Vinyals deixaven molts espais en defensa i el Bilbao ho ha aprofitat per anotar dos gols més abans d’arribar al descans. Al minut 27, el mitjapunta Yanis ampliava distàncies al marcador amb el quart gol del matx. I encara abans del descans, Williams sentenciava el partit amb el cinquè i definitiu gol.

El Bilbao controla i adorm el partit

El ritme de la segona meitat ha baixat. Els locals han marcat el ritme dels últims 45 minuts, cuidant la pilota amb l’objectiu de no rebre cap gol. En aquest segon parcial els entrenadors han decidit donar minuts als jugadors de la banqueta. En el minut 64 el lateral dret Godswill ha hagut de ser atès per les assistències de l’equip per un trau, contratemps que no ha modificat el signe del partit. El resultat final, el mateix amb què s’ha acabat la primera meitat. A la tornada, el Juvenil A haurà de remuntar un 5 a 0. Complicat però no impossible.