El Santos jugarà per segona vegada a la història un partit del Gamper

El Santos jugarà per segona vegada a la història un partit del Gamper

Els dos equips es retrobaran a la gespa després de la final del Mundial de Clubs del 2011 El partit, que podria significar el debut de Neymar com a blaugrana, es jugarà el 2 d’agost, un cop hagin retornat els internacionals

El FC Barcelona i el Santos FC disputaran el Trofeu Joan Gamper el proper 2 d’agost al Camp Nou. Serà la segona vegada que el club brasiler s’enfronti al Barça en el seu torneig d’estiu, després de la seva participació l’any 1998. El partit també podria suposar el debut de blaugrana de Neymar, precisament contra el seu exequip, ja que els jugadors internacionals s’hauran incorporat als entrenaments pocs dies abans.

El Mundial de Clubs 2011, l’últim precedent

L’última vegada que el FC Barcelona va jugar contra el Santos va ser a la final del Mundial de Clubs del 2011 al Japó. En aquella ocasió, Neymar vestia la samarreta de l’equip brasiler, el Campió de Sud-amèrica. Un duel planetari de màxima expectació amb dos protagonistes, Messi i Neymar.

Durant el partit els brasilers van demostrar valentia i caràcter, però els catalans van ser superiors. Dos gols del crac argentí, un de Xavi i un altre de Cesc van donar forma a la festa blaugrana amb una golejada de 0-4.

L’exhibició del FC Barcelona va ser tan extraordinària que Neymar va pronunciar aquestes paraules al final del partit: “Amb el Barça hem après com es juga a futbol”. L’estrella brasilera va rebre la Pilota de Bronze d’aquell Mundial de Clubs, per darrere de Messi i Xavi.

El segon Gamper del Santos

Aquest agost l’equip brasiler jugarà el seu segon Gamper a Barcelona. La primera vegada va ser el 25 d’agost del 1998 i el resultat al final dels 90 minuts va ser de 2 a 2. Rivaldo i Figo van fer els gols per als blaugranes i Anderson i Ariel per als brasilers. Com que hi havia empat al marcador, el guanyador va decidir-se a la tanda de penals, on finalment el Barça va acabar imposant-se per 5-4.

Històric del Barça-Santos

Serà la setena vegada que Barça i Santos es veuran les cares dins el terreny de joc. El balanç de victòries és favorable als blaugranes, ja que han guanyat 5 dels 6 partits disputats al llarg de la història. Destaquen, ara fa 50 anys, la presència d’un Santos que comptava amb Pelé com a buc insígnia dels brasilers.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut