El piano torna a ser protagonista al Camp Nou

El piano torna a ser protagonista al Camp Nou

El FC Barcelona se suma per tercera vegada a la difusió del pianisme mundial en la 65a edició del Concurs Maria Canals

El derbi d’aquest dissabte contra l’Espanyol sonarà diferent. El Camp Nou se suma per tercera vegada a la difusió del pianisme mundial en la 65a edició del Concurs Maria Canals, que està tenint lloc al Palau de la Música des del 23 de març fins al 4 d’abril i que aplega un total de 88 joves talents del piano de 33 nacionalitats diferents.

D’aquesta manera, abans del partit amb l’Espanyol es col·locaran dos pianos: un a l’esplanada de Tribuna i un altre a la Llotja President Suñol. A la zona de l’esplanada hi haurà un dinamitzador del concurs que animarà als socis i aficionats a tocar el piano, en un esdeveniment que s’emmarca dins les accions OFF Concurs d’aquesta 65a edició.

A banda d’aquesta activitat, assistiran a la Llotja President Suñol Ildefonso Sánchez Prats, secretari de l’Associació del Concurs Maria Canals, i Jordi Vivancos i Farràs, director del Concurs, així com alguns pianistes encara per confirmar.

Què és el Concurs Maria Canals?

Com durant els últims anys, coincidint amb l’arribada de la primavera, Barcelona torna a ser la ciutat mundial del piano, comptant amb 88 pianistes de primer ordre -62 homes i 26 dones-, xifra rècord de participants.

El concurs s’estructura en dues proves eliminatòries (del 24 de març al 27 de març, primera prova; els dies 28 i 29 de març, segona prova), una semifinal el dia 31 de març i una gran final el dia 3 d’abril a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana, amb tres concerts per a piano i orquestra interpretats pels finalistes i la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya), sota la direcció de Manuel Valdivieso. La final serà enregistrada per Catalunya Música i retransmesa el 5 d’abril a les 11h.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut