Víctor Valdés, el mur del Barça

Contra l’Ajax va dur a terme un total de set aturades, penal inclòs, el seu millor registre aquesta temporada L’equip va completar el seu quart partit sense gols encaixats, d’un total de set jugats

Leo Messi és l’home que s’endú totes les portades del dia gràcies al seu hat-trick. El partit amb l’Ajax (4-0), però, va tenir un protagonista igual d’important: Víctor Valdés. A continuació repassem les seves dades i d’altres que va deixar la primera jornada de la fase de grups.

• El porter blaugrana va dur a terme un total de set aturades contra l’Ajax, penal inclòs, el seu millor registre aquesta temporada.

L’últim penal que va aturar Valdés va ser el del Llevant-Barça del 25 de novembre del 2012. Aquell dia el Barça també va guanyar per 0-4.

El Barça no ha encaixat cap gol en quatre dels set partits jugats aquesta temporada. Ara fa un any, l’equip va assolir els quatre partits sense gols en contra el 25 d’octubre, un mes més tard que enguany.

• Amb la diana de Piqué, ja són vuit els golejadors diferents aquesta temporada. No marcava a Europa des del gol contra el Xakhtar Donetsk als quarts de final de la temporada 2010/11 (5-1).

Alves i Adriano van ser els jugadors que més pilotes van recuperar contra l’Ajax, amb 11 i 10, respectivament.

Marc Bartra va disputar contra l’Ajax els seus primers minuts aquesta temporada. Va entrar en el lloc de Gerard Piqué.

• Amb la substitució de Piqué, només queden Valdés i Mascherano com els futbolistes que han disputat tots els minuts de la temporada.

• Xavi no era suplent a la Champions des de l’1 de novembre del 2011, en un partit que el Barça va jugar a camp del Viktoria Pilsen.

• Amb el seu hat-trick, Messi ja ha marcat un total de nou gols aquest curs. En els últims tres partits ha fet tres gols.

• Els 79.412 espectadors del partit amb l’Ajax suposen, fins ara, la millor entrada de la temporada. Contra el Llevant, l’Atlètic de Madrid i el Sevilla també es van superar els 70.000 aficionats.