Rayo Vallecano – FC Barcelona: Ple al 15 (0-4)

Tres gols de Pedro, un de Cesc i una gran actuació de Valdés donen els tres punts al Barça El porter blaugrana ha aturat un penal quan el resultat era de 0 a 1

El Barça continuarà una setmana més encapçalant la taula classificatòria de la Lliga després d’imposar-se amb solvència i efectivitat al Rayo Vallecano. Pedro, amb un 'hat-trick', ha compartit protagonisme amb Víctor Valdés. El porter blaugrana ha estat de nou providencial després d’aturar un penal quan el resultat era de 0 a 1.

Amb aquest triomf els de Tata Martino sumen 15 dels 15 punts possibles a la Lliga i es mantenen líders.

Inici trepidant

Primera part molt igualada en què el Barça li ha costat tenir el control de la pilota de forma regular. El Rayo Vallecano ha saltat al terreny de joc amb molta intensitat i les primeres ocasions clares de perill han arribat per part de l’equip madrileny. Els de Paco Jémez, però, s’han topat amb l’infranquejable Víctor Valdés, que ha aparegut per primer cop en el partit en el minut tres davant una rematada de Perea. El conjunt barcelonista ha replicat segons després quan Messi ha robat una pilota, s’ha desfet de dos defenses i ha driblat el porter Rubén. Però ha aparegut Arbilla, abans que el ‘10’ del Barça rematés, i ha enviat la pilota a córner.

Vallecas vibrava amb un inici de partit intens en què les oportunitats no es deixaven de succeir. En el minut nou ha arribat la primera del Barça entre els tres pals quan Cesc ha combinat bé amb Xavi, que ha caigut a la banda dreta, i el de Terrassa ha centrat perquè Neymar rematés. El seu xut ha estat desviat a fora pel defensa Tito pràcticament sobre la línia de porteria. S’arribava gairebé al primer quart d’hora del partit i el Barça s’anava trobant cada cop més còmode damunt el terreny de joc i apropiant-se del ritme del partit. Hi ha hagut un atac liderat per Messi, que al minut 19 ha agafat la pilota al mig del camp i se n’ha anat de tres rivals abans de veure Neymar lliure i fer una assistència que el brasiler ha rematat desviat.

Apareix Pedro...

El Rayo ha pressionat molt a dalt, i prova d’això ha estat que en el minut 21 s’ha produït una jugada desafortunada en què Montoya ha intentat cedir una pilota a Valdés, que l’ha agafat a contrapeu i ha estat a punt de constar-li un gol en pròpia porta. Per sort la pilota ha sortit fora i s’ha mantingut l’empat a zero fins al minut 33. Boníssim contraatac dels de Tata Martino. De nou Messi s’ha endut diversos rivals, cosa que ha permès l’arribada de Pedro per la banda dreta. L’argentí l’ha vist, li ha passat la pilota i el ‘7’ del Barça ha superat amb un xut creuat la porteria del Rayo. El canari ha tingut a les seves botes el segon gairebé a la jugada següent amb un nou contracop, però ha volgut sorprendre Rubén amb una rematada per dalt que ha sortit fora.

...i salva Valdés

L’últim tram del primer temps ha recuperat la intensitat de l’inici, amb un Rayo abocat a l’atac i sense complexos. A deu minuts per al descans Adriano ha intentar allunyar una pilota però en el salt ha tirat a terra Trashorras i l’àrbitre ha xiulat penal. El mateix Trashorras ha estat l’encarregat de fer el llançament, però al davant tenia Valdés. I el porter del Barça es troba en un estat de forma que frega la perfecció, i tres dies després d’aturar un penal a l’Ajax ha tornat a fer-ho i ha refusat la pena màxima del Rayo.

El Barça també ha demanat un penal sobre Pedro que l’àrbitre no ha xiulat. Abans del descans Adriano ha estat atès pels metges de l’equip després d'un cop amb el cap amb Bueno.

Represa amb gol

Només havien passat dos minuts quan el Barça ha ampliat l’avantatge en el marcador gràcies a un altre gol de Pedro. Ha estat una bona acció combinada entre Xavi i Cesc, i el d’Arenys ha enviat una centrada precisa i mil·limètrica al davanter canari, que ha arribat des de la segona línia i ha fet pujar el segon gol dels blaugranes.

Amb la tranquil·litat que dóna el 0 a 2, el Barça ha generat encara més ocasions, tot i que el Rayo de tant en tant s’apropava a la porteria defensada per Valdés. Però els blaugranes seguien arribant, i Messi, en el 61, ha fet el primer xut entre els tres pals amb una rematada dins l’àrea. I Neymar també ha estat a punt quan el seu xut ha anat a petar al pal.

Però de nou ha aparegut Pedro, que ha aprofitat una gran passada de la mort de Neymar i, situat a l’interior de l’àrea petita, ha fet el 3 a 0 just abans de ser substituït per Iniesta. Messi ha pogut fer el quart després d’una boníssima associació amb Neymar però Rubén ha enviat la seva rematada a córner. Cesc s’ha afegit a la festa en el 79 quan Xavi ha recuperat una pilota perduda pel Rayo i l'ha donat al d’Arenys, que, després de controlar-la, l’ha enviada al fons de la porteria.

En aquests últims minuts Gerardo ‘Tata’ Martino ha fet dos canvis més i ha donat entrada a Tello i Dos Santos per Neymar i Xavi. Però abans havia d’aparèixer de nou Valdés, que en el descompte ha evitat el gol de l’honor del Rayo.

El Barça ha resolt amb contundència la seva visita a Vallecas i segueix sumant victòries a la Lliga. El pròxim objectiu, dimarts al Camp Nou, amb el partit de Lliga contra la Reial Societat.