FC Barcelona- R.Societat: Festa patronal (4-1)

El Barça suma el sisè triomf seguit a la Lliga amb una gran actuació contra la Reial Societat el dia de la Mercè

El Barça de Tata Martino ha igualat el millor inici de la història del Club a la Lliga amb un genial 4-1 contra la Reial Societat el dia de la Mercè. La sisena victòria blaugrana en el campionat ha estat acompanyada per un futbol excels. En 22 minuts l’ha enllestida amb gols de Neymar, Messi i Busquets. De totes maneres, el matx del líder ha estat molt complet. Dominador i recognoscible en tot moment, ni un gol donostiarra l’ha fet trontollar.

Ara bé, el partidàs, el recital del Barça ha tingut un preludi sorprenent i que ho podria haver canviat tot. Al primer minut, Seferovic ha enviat la pilota a la creueta. Ha estat una acció desgraciada per part del Barça, ja que Mascherano –que acabaria substituït a la mitja hora- es trobava estès a terra per una trepitjada involuntària de Busquets. L’esfèrica no ha entrat i els locals se n’apoderarien rubricant una primera part de fantasia. Compacte i precís, el Barça ofegava la Reial amb una intensa pressió. L’embotellava al seu terreny i les ocasions s’han succeït.

Espectacle coral

Sobresortien un Neymar desequilibrant per l’esquerra i un Iniesta pletòric, en un migcamp agressiu, dominador i clarivident amb Xavi i Busquets. Aviat el brasiler s’ha apuntat el primer aprofitant la indecisió del porter Bravo i el seu company Cadamuro (min 4). Poc després, el mateix Neymar es feia amb elegància dos defenses realistes per l’esquerra i centrava al cap de Messi perquè firmés el segon (min 9). El Barça era una màquina ofensiva, imprimia un ritme de joc trepidant. La Reial Societat, en canvi, patia molt. A més, al minut 22 ha perdut el seu capità Xabi Prieto per lesió. L’ha rellevat Aguirretxe, en un canvi ambiciós.

A continuació, Busquets marcava el 3-0 amb un llançament col·locat amb l’esquerra des de fora de l’àrea, precedit per un travesser de Messi. El Barça rutllava a la perfecció col·lectivament. Tant era així que el Camp Nou ha celebrat gairebé com un gol una ocasió cuinada a foc lent, plena de detalls tècnics, finalment neutralitzada per la rereguarda rival. L’equip desprenia unes sensacions dolcíssimes. Els aficionats tampoc s’oblidaven de Víctor Valdés, corejat repetidament. Decisiu en cites recents, en aquesta oportunitat el porter ha viscut una tarda força tranquil·la, amb intervencions puntuals. El Barça no afluixava. Se seguia jugant únicament en terreny basc. A la represa, Messi i Neymar seguien insistint.

Reacció madura

La Reial, convidat de pedra de l’aniversari del Camp Nou fins llavors, ha pogut reduir distàncies al minut 63 per mitjà de De la Bella. Sens dubte, una prova de foc a la fortalesa mental del Barça. Els homes de Tata Martino han gestionat el 3-1 amb pausa i sense arriscar més del necessari. Havien abaixat les revolucions, això sí. I és que el cansament començava a pesar. Els visitants, per la seva banda, s’han reforçat de moral i s’estiraven al contracop per tal d’entrar al partit de ple. Griezman els dirigia. Malgrat això, la iniciativa era culer.

Qualsevol rastre d’incertesa s’ha esvaït al minut 75, quan Bartra, com si d’un davanter centre es tractés, ha ‘matat’ la centrada de Messi, convertint-la en el 4-1. A partir d’aquí, amb la feina molt ben encarrilada, Martino ha ofert descans a Neymar i el mateix Messi. L’únic supervivent de l’atac titular, Alexis, tancaria el partit amb una rematada de cap que mereixia el gol, però que ha topat amb el pal.