El Bidasoa, el retorn de la història

El Bidasoa, el retorn de la història

Un dels equips més històrics de l’handbol estatal s’enfronta aquest cap de setmana al Barça d’handbol

Divendres a les 12.15 h al pavelló Artaleku de la localitat basca d’Irun es reeditarà un dels partits amb més història de l’handbol. Dos campions d’Europa, el Bidasoa Irun i el FC Barcelona, es veuran les cares, a la vuitena jornada de Lliga, reeditant un partit que no es vivia des de la temporada 2006/07.

Amb la Champions al palmarès

El Bidasoa Irun va ser un dels clubs més importants d’Europa durant la dècada dels 90. Els bascos van assolir l’estabilitat a la màxima competició de l’handbol estatal durant els anys 80, en què es van proclamar campions de Lliga l’any 1987 i van créixer també a Europa.

La temporada 1994/95 va ser la més reeixida dels bascos, on van aixecar la Lliga i la Champions. A més d’aquests títols, el Bidasoa, durant els anys 90, va proclamar-se campió de Copa del Rei, Copa Asobal, Supercopa Asobal i Recopa d’Europa.

El nivell esportiu va disminuir fins que a la temporada 2006/07 va baixar a la Divisió d’Honor Plata, d’on ha retornat a l’Asobal, aquesta temporada.

Amb les dues samarretes

Noms històrics com el Bogdan Wenta, Tomas Svensson, Nenad Perunicic i Iosu Olalla van ser jugadors que van vestir la samarreta del CD Bidasoa Irun i del FC Barcelona.

Altres jugadors com Aitor Etxaburu, actual entrenador de l’Helvetia Anaitasuna, també van ser jugadors de les dues entitats i l’únic entrenador que ha estat capaç de guanyar la Champions amb dos equips diferents -Magdeburg i Kiel- Alfred Gislasson, també va vestir la samarreta de l’Irun.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut