Celtic FC – FC Barcelona: Lliçó apresa a Celtic Park (0-1)

Un gol de Cesc atorga la victòria a Celtic Park un any després de caure-hi

Cesc Fàbregas deia a la prèvia del partit que el FC Barcelona havia après la lliçó de la temporada passada, quan el conjunt blaugrana va caure per 2-1 a Celtic Park tot i gaudir d’una possessió molt superior a la del conjunt escocès. Aquest dimarts s’ha demostrat que així era. Un gol del propi Cesc a la segona meitat, amb un Celtic FC que ja jugava amb deu per l’expulsió de Brown, ha decidit un partit pràcticament perfecte, dominat de principi a fi, del conjunt del Tata Martino a terres escoceses.

La victòria a Glasgow i l’empat en l’altre partit del grup entre l’Ajax i l’AC Milan (1-1) atorga la primera plaça del grup H al FC Barcelona, que s’apropa i molt a vuitens.

Possessió infinita

El guió ha estat el previst des del xiulet inicial. El Celtic FC, que ha necessitat dos minuts per tocar la primera pilota, esperava al FC Barcelona amb els onzes homes a la seva meitat de camp. El conjunt blaugrana tocava i triangulava bé, amb velocitat i paciència, bolcant la major part del seu joc per la banda de Neymar Jr i un profund Adriano. Era per allà per on arribaven les millors aproximacions culers.

Avisa Neymar Jr

Tot i el domini, absolut, l’equip blaugrana no ha creat la primera clara ocasió de gol fins al minut 40, en què Neymar Jr, més centrat durant el tram final del primer temps i recuperat d’un mareig patit minuts abans, ha rematat desviada una centrada des de la dreta d’Alves. El millor: el Barça havia anul·lat completament el futbol directe dels escocesos, que no n’han tingut ni una fins a la mitja part.

Expulsió de Brown

El Celtic FC ha pujat les seves línies de pressió a l’inici de la represa. Ha estat una arrencada plena de faltes i aturades, que ha incomodat el FC Barcelona fins que Neymar Jr s’ha inventat una gran jugada individual per banda esquerra que ha acabat amb la falta de Brown, que ha etzibat una puntada de peu al brasiler quan aquest jeia al terra. Li ha costat la vermella directe. Quedava encara més de mitja hora de partit.

De Valdés a Cesc

Mica en mica el partit s’ha anat decantant cap al costat blaugrana. Neymar Jr suposava una amenaça constant per a un Celtic FC cada cop més dur. El futbol, però, és imprevisible, i quan millor jugava el Barça han arribat les dues millors ocasions dels locals, que han vist com Valdés treia una mà màgica primer i com Mulgrew rematava fora un cop de cap des de l’àrea petita.

Superat aquest ensurt, Neymar Jr ha estat l’origen de la jugada que ha decidit el partit. Una passada seva cap a Alexis, tot just incorporat al camp, ha permès el xilè assistir cap a Cesc, que ha definit amb el cap i a contrapeu. Era el 0-1 per al Barça.

La gestió dels minuts finals ha estat perfecte. El conjunt de Martino ha convertit Celtic Park en un gran rondo i ha pogut rematar la victòria amb tres rematades de Neymar Jr i Alexis que ha aturat miraculosament Forster. Els tres punts, però, eren al sac.