FC Barcelona - Valladolid: Reacció espectacular (4-1)

El Barça tanca en una sensacional segona meitat el vuitè triomf a la Lliga Alexis (2), Xavi i Neymar han capgirat el gol inicial del Valladolid

Ja en són vuit. El Barça continua ampliant el seu començament de rècord a la Lliga després de vèncer per 4-1 el Valladolid a la vuitena jornada. Aquesta vegada el contrari ha qüestionat la seva capacitat de resposta amb un 0-1 matiner. Aviat empataria, però no aconseguiria imposar la seva filosofia ni sentenciar fins a la segona meitat. Això sí, els últims 45 minuts del líder han estat per emmarcar, amb un Neymar imparable.

Golàs d’Alexis per empatar

Descansaven Busquets i Iniesta. Neymar era l’escollit com a fals ‘9’, el lloc del lesionat Messi, i el Barça ha sortit fort. Dominador i ofensiu. Tres córners en els cinc primers minuts ho certificaven. La intensitat en la pressió incomodava un Valladolid que s’ha avançat 0-1 al minut 10 gràcies a un cop de cap de Javi Guerra en un córner. A partir d’aquí, i fins al descans, el partit s’ha obert. El Barça, gràcies a la seva superioritat tècnica, ho tenia més senzill per generar ocasions en aquest combat cos a cos. Així, després d’una impetuosa excursió de Bartra, Alexis ha empatat amb un golàs (min 13). El seu xut des de fora l’àrea ha entrat com un obús per l’escaire.

S’escalfa l’ambient

Força còmode amb les anades i vingudes del joc, el Valladolid contraatacava amb velocitat i atreviment. Trobava espais per plantar-se fins als dominis de Valdés, encara que els centrals culers eren prou ràpids per rectificar i esvair el perill. El Barça havia perdut un pèl el control, però originava oportunitats amb certa facilitat. Al minut 26, Cesc ha realitzat una gran passada a l’espai per a Neymar, però el porter Mariño ha salvat el gol en l’un contra un. Tot seguit, el brasiler ha protagonitzat la jugada polèmica de la nit, quan, sol davant Mariño, ha estat atropellat per Peña. D’haver-se sancionat l’acció, hauria estat penal i expulsió del defensa del Valladolid.

‘Show’ Neymar

No ha estat així i el Camp Nou s’ha indignat. Entre l’esbroncada i els mocadors, hi ha hagut moments de cert desconcert. A la represa, les coses es col·locarien al seu lloc. El Barça s’havia instal·lat al camp del Valladolid. Neymar ha dit prou al minut 51. L’’11’ ha esquivat un bosc de cames pel centre, ha obert a l’esquerra a Tello i la centrada de l’extrem l’ha culminat amb categoria Xavi. Neymar estava mostrant tota la seva habilitat, amb cops d’esperó, bicicletes o barrets. L’equip es mostrava compacte, segur. El Valladolid, en canvi, acusava tot l’esforç anterior. I el Barça no li deixava agafar aire.

Moment per gaudir

L’envestida blaugrana ha continuat amb un tret de Tello al travesser (min 63) i el segon gol d’un pletòric Alexis, assistit per l’omnipresent Neymar. Més tard, Alexis, generós, ha cedit el 4-1 a Neymar quan ho tenia tot de cara per rubricar el seu ‘hat-trick’ particular. La pilota era només del Barça. S’ho passava bé al ritme que imposava Xavi. Entrarien Pedro, Iniesta i Busquets (de central al lloc de Piqué) en la part final del monòleg (amb un altre penal reclamat sobre Neymar inclòs).

La Lliga s’aturarà així pels compromisos internacionals. El Barça descansarà amb vuit victòries en vuit jornades i el bon regust d’una remuntada de qualitat.