AC Milan-FC Barcelona: Sabies que…

AC Milan-FC Barcelona: Sabies que…

El Barça ha eliminat l’equip italià en les dues últimes edicions de la Lliga de Campions Són els dos equips menys golejats del grup, ja que el Barça no ha encaixat cap gol, mentre que el Milan només un

Milan i Barça s’enfronten aquest dimarts (20.45 hores, TV3/La1) en el tercer partit de la fase de grups de la Lliga de Campions. Els blaugranes arriben a l’enfrontament líders amb sis punts i els segueixen els italians amb 4.

A continuació repassem les dades més destacades que envolten el partit:

· Fins a 17 enfrontaments han viscut els dos clubs en competicions europees. El Barça és qui més n’ha guanyat, amb 7, i el Milan se n’ha endut 5.


· D’aquests 17 partits, 8 s’han jugat a Milà. Tots dos clubs es reparteixen les victòries en terreny italià (3) i han empatat en dues ocasions.


· El FC Barcelona es va endur la primera eliminatòria a dos partits disputada amb els italians a la Copa d’Europa de la temporada 1959/60. La ronda en què es van enfrontar va ser la de vuitens de final i el Barça es va imposar amb un global de 7-1 (0-2 a Milà i 5-1 al Camp Nou).


· En la segona Champions blaugrana (2005/06), el Barça va aconseguir el passi a la final gràcies a l’anada a Itàlia (0-1), amb gol del francès Ludovic Giuly. A la tornada, el resultat va ser d’empat a 0 gols.


· L’últim gol culer marcat a San Siro va ser obra de Xavi Hernández la temporada 2011/12. Va ser al partit de tornada de la fase de grups i el resultat va ser 2-3. Xavi va marcar el gol de la victòria al minut 63.


· El partit més transcendent va ser la final de la Lliga de Campions en què va guanyar el conjunt rossonero per 4-0 la temporada 1993/94 en la fatídica final d’Atenes.


· 4-0 també és el marcador de l’últim enfrontament entre els dos equips. Va ser en la remuntada als vuitens de final de l’edició de la Champions de la temporada passada. L’equip havia perdut per 2-0 a Milà.


· L’AC Milan és 8è a la Lliga italiana amb 11 punts i a 13 de la Roma, líder indiscutible de la Serie A amb ple de victòries (8). L’últim resultat de l’equip d’Allegri és una victòria a casa (1-0) davant l’Udinese amb gol de l’eslovè Valter Birsa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut