40 anys del debut oficial de Cruyff amb el Barça

40 anys del debut oficial de Cruyff amb el Barça

Va debutar dos mesos després de la seva contractació per problemes burocràtics En el seu primer partit amb el Barça, contra el Granada, va aconseguir dos gols

Aquest dilluns es compleix el 40è aniversari del debut a la Lliga de Johan Cruyff amb el FC Barcelona, el diumenge 28 d’octubre del 1973. El Barça, amb el concurs de l’aleshores millor jugador del món, va vèncer el Granada per 4-0

El fixatge de Cruyff es va produir el 13 d’agost del 1973 després de llargues negociacions amb l’Ajax d’Amsterdam i gràcies a la bona feina del gerent barcelonista, Armand Carabén. Tanmateix, el debut oficial de l’astre holandès amb la samarreta blaugrana es va haver d’ajornar fins a finals d’octubre a causa de problemes burocràtics.

Un debut memorable

Finalment, el dia més esperat va arribar. Era la vuitena jornada de la Lliga 1973/74 i just el dia abans havia arribat el ‘transfer’ de la Federació Holandesa. Val a dir que l’arribada del ‘profeta del gol’ era esperada per l’afecció barcelonista amb candeletes, ja que aleshores el Barça es trobava a la catorzena posició amb només 6 punts, a 4 del líder, el València.

Les expectatives creades a l’entorn de la figura de Cruyff es van complir amb escreix. Amb un Camp Nou ple de gom a gom, el Barça va oferir un gran espectacle i va derrotar el Granada per 4-0, amb una completa exhibició de Cruyff, autor de dos gols. Aquell dia la baixa de Rexach -en el seu lloc va jugar Juanito- va evitar que l’entrenador Marinus Michels pogués alinear un onze que al capdavall els afeccionats barcelonistes es van arribar a aprendre de memòria: Sadurní, Rifé, Torres, Costas, De la Cruz, Juan Carlos, Rexach, Asensi, Cruyff, Sotil i Marcial. Un equip aclaparador que també va ser conegut com ‘La filharmònica’ i ‘la màquina de fer futbol’ i que va acabar campió de Lliga amb 8 punts d’avantatge sobre el segon classificat, l’Atlètic de Madrid.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut