Celta de Vigo-FC Barcelona: I tres més (0-3)

El Barça s’ha imposat a un atrevit Celta i continua la ratxa triomfal a la Lliga Alexis (en estat de gràcia), el porter Yoel en pròpia porta i Cesc, els golejadors

31 de 33. El Barça continua intractable a la Lliga i aquesta vegada s’ha desfet d’un Celta valent a Balaídos. Sense homes com Piqué, Xavi, Iniesta o Neymar, el partit ha tingut un ritme vertiginós en una primera part en què Alexis no ha fallat la seva cita amb el gol. Es trencaria a la represa, per mitjà de les arribades letals de Cesc. Ho deixaria en 0-3, un càstig sever al futbol alegre del Celta de Luis Enrique i d’altres vells coneguts com Fontàs, Rafinha o Nolito.

Alexis continua en ratxa

Després de la victòria del Clàssic, Tata Martino partia amb rotacions a l’onze. La més significativa, la presència d’Alex Song com a interior, per davant de Busquets. El Celta, per la seva banda, formava amb la defensa avançada i amb ganes de dir la seva. Era ambiciós. El Barça el castigaria a la primera ocasió, al minut 8: Cesc ha recuperat la pilota i Pedro l’ha deixat sol davant Yoel. El porter ha salvat el xut del ’4’, però no ha pogut fer res amb el d’un Alexis en estat de gràcia.

Verticalitat

Poc després, el mateix Alexis ha despenjat una pilota amb el cap al segon pal i Yoel l’ha aturat amb el peu. El partit es jugava d’àrea a àrea. Així, al minut 27, Messi ha estat a punt de marcar el 0-2 en una gran acció individual i, a continuació, Rafinha ha ensenyat la seva esquerra amb dos xuts perillosos, un de massa creuat i l’altre salvat per Valdés. El porter del Barça ha tornat a rendir a un gran nivell. Pel camí s’hi ha quedat Adriano, substituït a la mitja hora per Montoya.

Messi, molt actiu en tot moment, buscava el gol amb insistència. Els dos equips practicaven un joc molt vertical. D’aquesta manera, el Barça no imposava el seu control habitual i no podia fer notar tant la seva superioritat tècnica.

Cesc, clau

Tot i que no era la seva versió més brillant, el líder ensenyava de nou la seva generositat en l’esforç i, sobretot, la seva eficàcia. A la represa, abans que el Celta pogués alçar-se, el Barça li etzibaria dues bufetades definitives de la mà de Cesc Fàbregas. Primer en un llançament que ha topat al travesser i a l’esquena de Yoel abans d’entrar. Tot seguit, el mateix ‘4’ culminava una ràpida transició liderada per Messi.

Competitivitat màxima

En sis minuts (del 48 al 54), el conjunt blaugrana havia tancat un matx que havia semblat molt obert al primer temps. De totes maneres, els gallecs no s’arronsarien i mantindrien els seus plantejaments. Nolito ha disparat una falta al travesser i Pedro ha respost amb una pilota que s’ha perdut fregant el pal. L’entrada d’Iniesta, en l’onzè aniversari del seu debut, ha donat un punt de pausa al partit. Era necessari per al Barça. Malgrat això, Messi es resistia a marxar sense marcar, però Yoel li ho ha impedit repetidament. Fins al descompte ho ha intentat el ‘10’, una mostra del seu esperit competitiu i de l’equip, líder implacable.