FC Barcelona – Espanyol: Alexis Sánchez també decideix el derbi (1-0)

El xilè, golejador contra el Madrid i el Celta, ha estat l’autor del gol de la victòria

L'endemà de la nit de les castanyes, els panellets i les disfresses de Halloween ha acabat amb una treballada victòria del FC Barcelona en el derbi contra l’Espanyol. Ha decidit una assistència de Neymar Jr i un gol d’Alexis Sánchez, tocat pels àngels en aquest inici de temporada. El xilè ja va ser decisiu en el Clàssic i també dimarts a Vigo. En el derbi d’aquest divendres festiu també ho ha estat. Gràcies a ell, un Barça més passional i pràctic que estètic s’ha assegurat tres punts més a la Lliga. I ja en té 34 de 36.

El perill es diu Alves

La primera part ha estat un voler i no poder del FC Barcelona. Superior en totes les parcel·les del camp i amo de la possessió, el conjunt de Tata Martino ha topat una vegada i una altra contra l’ordenada teranyina defensiva dissenyada per Javier Aguirre. Els seus s’han dedicat a ajuntar línies i a esperar el seu moment. L’única petita escletxa blanc-i-blava era a la banda esquerra, a l’esquena de Torje, exigit i desbordat per un Alves que ha arribat fins a la línia de fons amb relativa comoditat. Allà mai ha sabut connectar amb els seus companys per crear perill de veritat. Ha faltat l’última passada.

Sempre Valdés

El lateral brasiler, precisament, ha estat minuts més tard protagonista a totes dues àrees. Primer, a la pròpia, on una mala entesa amb Valdés gairebé l’aprofita l’exblaugrana Víctor Sánchez per obrir el marcador. Atent i decisiu com sempre, Valdés ha rescatat els seus amb una intervenció decisiva. Poca estona després Alves s’ha refet amb un cacau des de fora de l’àrea que gairebé suposa l’1-0. La seva rematada, però, ha anat a parar al pal dret de Casilla. A la mitja s’arribava sense gols i amb un Barça que podia anar a més.

Casilla evita el primer

I és el que ha fet a la segona meitat. Menys espès i més elèctric, el Barça ha posat una marxa més per trobar el primer. Una rematada de cap entre Alexis i Messi ha estat miraculosament salvada per Casilla. Neymar Jr també ha fregat el gol amb una rematada amb rosca des de fora de l’àrea, però la pilota seguia sense voler entrar.

Alexis obre la llauna

Per sort, aquesta mala fortuna de cara a porta ha trobat el seu punt i final al minut 67. En aquest moment, una genial assistència en diagonal de Neymar Jr –amb dos túnels seguits a Raúl Rodríguez i Sidnei inclosos- ha permès a Alexis Sánchez fer el primer pràcticament sobre la línia de gol. Una connexió letal. Ells dos ja van resoldre el Clàssic.

Obligat pel marcador advers, l’Espanyol ha avançat línies a falta de vint minuts per al final. El partit s’ha obert i qualsevol dels dos equips hauria pogut fer variar un 1-0 que, finalment, ha estat definitiu. Resultat just per a un Barça que, tot i no haver ofert la seva millor versió, ha proposat molt més que el seu rival.