Els 100 primers dies de Gerardo Martino, en 10 xifres

Els 100 primers dies de Gerardo Martino, en 10 xifres

Les xifres que presenta el nou tècnic expliquen el bon moment de l’equip blaugrana

Aquest dissabte es compleixen 100 dies des de l’arribada del Tata Martino a la banqueta del FC Barcelona. Repassem la seva breu trajectòria al Camp Nou en 10 xifres.

153. Són els segons que va necessitar el nou Barça 2013/14 per marcar el seu primer gol oficial. La diana, obra d’Alexis, va arribar entre els minuts 2 i 3 de l’estrena de Lliga contra el Llevant (7-0).

1. És el nombre de títols que ha guanyat el tècnic argentí a la banqueta blaugrana. De fet, no hi ha hagut l’opció d’aixecar-ne cap més que la Supercopa d’Espanya guanyada contra l’Atlètic de Madrid, tot i que l’equip també va líder a la Lliga i a la Lliga de Campions.

0. Ni una derrota. És una de les xifres de les quals més pot presumir el nou tècnic blaugrana, que ha superat amb 13 victòries i 4 empats els seus 17 primers compromisos oficials.

41. És el nombre de gols a favor en aquests 17 primers partits. Suposen una mitjana de 2,4 dianes per matx.

10. Són els partits en què el FC Barcelona no ha encaixat cap gol en aquest inici de curs. L’Atlètic de Madrid, a la tornada de la Supercopa, l’Ajax i el Celtic, a la Champions, i el Llevant, el Màlaga, el Rayo, l’Almeria, l’Osasuna, el Celta i l’Espanyol, a la Lliga, són els rivals que no van poder batre la porteria blaugrana.

21. Són els jugadors utilitzats pel Tata Martino. De tota la plantilla, només Pinto, Oier, Cuenca i el lesionat Afellay encara no han tingut la seva oportunitat.

17. És la xifra de partits jugats per Víctor Valdés, l’únic jugador que ha participat en tots els compromisos des que Tata Martino dirigeix l’equip i l’únic que ha estat sempre titular.

1.331. Són els minuts disputats per Gerard Piqué, el jugador de camp que n’ha tingut més de tota la plantilla culer. El central ha estat titular en 15 dels 17 partits del curs.

11. Messi, Piqué, Pedro, Alexis, Xavi, Neymar Jr, Cesc, Alves, Bartra, Busquets i Adriano són els 11 golejadors diferents que ha tingut l’equip fins ara.

37. És la xifra que correspon a les rodes de premsa dutes a terme per Martino des que és l’entrenador. La primera va tenir lloc el 26 de juliol, el dia de la seva presentació, i l’última, aquest divendres, després del partit contra l’Espanyol. D'aquestes 37, 23 corresponen a la Lliga (el tècnic parla sempre abans i després dels partits); sis, a la Champions; quatre, a la Supercopa d’Espanya, i tres més, als postpartits per l’Àsia i al Gamper. Només va perdre-se'n una, de Lliga, a causa de la mort del seu pare. El segon entrenador, Jorge Pautasso, va substituir-lo aquell dia, el 20 de setembre.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut