FC Barcelona – CSKA de Moscou: La flama de Navarro segueix viva (79-70)

L’exhibició del capità a la segona part (20 punts en total) permet al Barça sumar la segona victòria a l’Eurolliga Tomic, amb 13 punts i 7 rebots, l’altre far que ha il·luminat els blaugranes contra el CSKA

Feia falta un partit d’entitat per veure el potencial real del Barça i per deixar clar que el fet d’estar en construcció i millorant cada setmana no és incompatible amb agradar, gaudir i vèncer. Els de Xavi Pascual, de la mà d’un excels Navarro a la segona part, han sumat la segona victòria de la temporada a l’Eurolliga després de superar un CSKA de Moscou que ha anat de més a menys i que ho ha acabat pagant (79-70).

Mesuren les forces

En els primers vint minuts el matx ha estat molt igualat. El CSKA ha dominat més el ritme del partit en el primer acte, però en cap moment ha donat la sensació de superioritat. I és que el primer a colpejar ha estat el Barça amb un triple d’Abrines que ha situat el 9-7 en el marcador. A partir d’aleshores, i fins al descans, els de Messina, liderats per Kaun i Teodosic, han agafat una petita renda de set punts (9-16) que s’ha reduït a dos (18-20).

En el segon quart els blaugranes han patit més. Han trobat a faltar més pausa, més calma, i el CSKA, que tampoc ha tret profit del mal moment blaugrana, sí que ha pogut agafar una renda de cinc punts (27-32) amb uns bons minuts en l’anotació de Teodosic. Pascual ha aturat el partit i al descans els catalans han marxat cinc per sota, 35-40, deixant-ho tot obert.

Navarro exerceix de líder

A la represa, el Barça ha sortit molt més despert, viu. Navarro ha liderat el primer gran parcial d'11-0 (46-40) i el Palau també ha reaccionat. Dels dubtes, a la fermesa. De veure’s per sota, a manar en el marcador i jugar amb les emocions. A banda del capità, la bona feina de Nachbar i Papanikolaou ha acabat sent rematada de nou per Navarro per agafar deu punts de diferència, 52-42 (min 25).

Però el parcial encara ha estat més feridor. El 62-47 ha estat la màxima diferència del partit, però el CSKA, que també sap de què va el negoci, ha tancat el quart vuit per sota, 62-54.

Talent per tancar el partit

En els últims deu minuts ha calgut patir i saber jugar amb l’avantatge i la pressió. Els russos s’han apropat a quatre punts (62-58), però aleshores el talent ha sortit a la llum de la mà de Navarro, Huertas i Tomic per tancar un partit que s’ha guanyat per mentalitat i ganes en el tercer quart (79-70).