El FC Barcelona prorroga l’aliança amb l’Unicef fins al 2016

El FC Barcelona prorroga l’aliança amb l’Unicef fins al 2016

La Junta Directiva dóna el vist-i-plau per allargar la vinculació amb l’entitat de les Nacions Unides fins el final del seu mandat

La Junta Directiva del FC Barcelona va decidir, en la reunió de dilluns, prorrogar la vinculació que té amb l’Unicef fins a l’any 2016, data en què finalitza el mandat de l’actual junta, segons ha explicat en roda de premsa el secretari i portaveu, Toni Freixa. El Club es compromet, com ha fet durant els últims anys, a destinar 1,5 milions d’euros cada any als treballs conjunts amb l’Unicef, que comprenen projectes basats en la promoció de l’educació i l’esport entre la infància més vulnerable. L’inici de la vinculació entre el Barça i l’entitat de les Nacions Unides data del setembre de 2006. L’aliança actual finalitzava el 2014. “És una aliança de la que estem molt satisfets”, ha declarat Freixa en roda de premsa, qui també ha assegurat que Unicef seguirà a la part posterior de la samarreta.

Millora per a 200.000 infants

Durant la temporada 2012/13, els treballs s’han localitzat a la Xina, el Brasil, Sud-àfrica i Ghana, i s’han centrat en la promoció de l’esport com a catalitzador pel desenvolupament i la protecció dels infants i joves. Enguany s’han format més de 8.500 educadors i cuidadors perquè puguin utilitzar l’esport com a eina d’integració social; s’han constituït espais ludicoeducatius on els infants puguin aprendre en condicions de seguretat i s’ha fet una provisió de material divers per a la pràctica esportiva. Aproximadament l’acció conjunta de la Fundació i l’Unicef ha servit per millorar la vida de més de 200.000 infants.

L'esport com a eina educativa

Dins d’aquesta aliança i amb la coproducció i col·laboració de Minoria Absoluta i TV3, el mes de març es va emetre a TV3 el documental ‘L’equip ideal’, on s’explica com l’esport pot ajudar a millorar les vides dels infants i joves de Ghana.

En l’àmbit català també es va elaborar la guia “Drets de la infància en l’esport” on s’hi recullen orientacions per a la formació i el lleure dels joves esportistes amb testimonis de jugadors del FC Barcelona i altres personalitats destacades de la societat civil catalana. D’aquesta guia s’han editat 1.500 exemplars que s’han repartit a centres ludicoeducatius catalans (biblioteques, escoles, centres de lleure, etc).

En el marc del viatge institucional a Nova York, Sandro Rosell i Ramon Pont van reunir-se amb Anthony Lake, director executiu de l’Unicef, per analitzar el treball conjunt dut a terme entre les dues entitats.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut