2013: any històric per a les penyes

2013: any històric per a les penyes

Aquest any que està a punt d’acabar serà recordat com el punt d’inflexió per al moviment

Estem a punt de deixar el 2013 enrere i, com és habitual en aquesta època de l’any, és hora de fer balanç. Aquest any no només el recordarem gràcies als èxits esportius en clau blaugrana o la Lliga dels 100 punts de Tito Vilanova. El moviment de penyes ha fet un pas de gegant, ha passat ja el punt d’inflexió pel que fa a la implantació, ja sobre una sòlida base, del projecte Penyes Segle XXI.

L’estructura del moviment s’ha vist sensiblement modificada. Aquesta nova organització reforça la voluntat d’autogestió, sempre amb esforç per part tant de les penyes com del Club.

Saber quants som

L’any va començar amb el procés del cens del penyista ja iniciat. Tal com havien decidit les penyes en el Congrés anterior, aquestes últimes estaven cridades a facilitar les dades dels seus socis, d’aquesta manera es podia saber l’abast real del moviment: saber quants som era el punt de partida clau.

El procés va finalitzar el 30 de juny passat i, des d’aquell moment, el FC Barcelona pot presumir de tenir un dels moviments de penyes amb més individus de qualsevol club esportiu. A més, no s’està parlant d’una quantitat de penyistes estimada, sinó de números reals proporcionats amb noms i cognoms per les mateixes penyes. El mes de juny érem 138.454 penyistes.

Estem identificats

Sempre prioritzant la qualitat sobre la quantitat, a més, aquestes 138.454 persones ja han rebut el seu carnet de penyista. Un cop finalitzat el procés de cens, es va començar amb la tramitació d’aquest carnet que, per primer cop a la història, vincula directament el penyista amb el FC Barcelona.

Estem organitzats

El 2013 també es recordarà com l’any que va canviar el model d’organització. De trenta-cinc zones es va passar a trenta federacions territorials, i cadascuna d’aquestes té la seva respectiva junta directiva.

Això afavoreix la gestió del moviment. Ara, a cada zona, les penyes disposen d’un equip sencer que treballi per a aquestes.

A més, ha estat l’any en què el Consell Consultiu de Penyes ha esdevingut el Consell de Penyes. Seguint amb la premissa de l’autogestió, cada zona hi està representada amb almenys un delegat, segons la zona.

Tenim veu dins del Club

Però les penyes, no només tenen veu dins del moviment. Amb la reforma estatutària, ara, també tenen veu a l’Assemblea de Compromissaris del FC Barcelona. Els delegats del Consell de Penyes ara també són compromissaris, per la qual cosa no només són reconeguts pels estatuts del Club, sinó que també tenen veu i vot.

Amb aquests canvis, el moviment passa a una altra dimensió, amb molts més drets, que comporten més responsabilitat. Tenim un gran moviment de penyes, que de ben segur seguirà treballant per fomentar el barcelonisme: excel·lents ambaixadors en el territori.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut