El FC Barcelona presentarà recurs a la sanció de la Comissió Nacional de la Competència

El FC Barcelona presentarà recurs a la sanció de la Comissió Nacional de la Competència

El Club, que haurà de pagar la sanció de 3.600.000 euros o avalar el seu import, té un termini legal de dos mesos per recórre-la

El FC Barcelona presentarà recurs contenciós-administratiu davant l’Audiència Nacional contra la resolució dictada per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), en data 28 de novembre del 2013, per la qual sanciona, entre d’altres, el FC Barcelona amb una multa de 3.600.000 euros. El termini legal per presentar aquest recurs és de dos mesos.

Aquesta sanció té causa en el contracte de cessió de drets audiovisuals signat entre el Club i Mediaproducción SL, en virtut del qual es cedia a aquesta darrera societat l’explotació dels drets televisius per a les temporades 2010/11, 2011/12, 2012/13 i 2013/14. La CNMC, en la seva resolució, considera que la cessió per quatre temporades (màxim permès per la Llei 7/2010, de 31 de març, General de la Comunicació Audiovisual), contravé la Resolució del Consell de la CNC de 14 d’abril del 2010, que limitava la durada dels contractes d’adquisició de drets audiovisuals a un màxim de tres temporades.

El contracte que ara dóna lloc a la sanció va ser signat per l’anterior Junta Directiva, en data 9 de juny del 2010, quatre dies abans de les eleccions a la presidència. Aquella decisió va ser qüestionada per algunes candidatures pel compromís que podria significar per a la Junta que resultaria escollida. La resolució de la CNMC imposa també sancions a Mediaproducción S.L. i a tres clubs més, tots ells per infracció de la citada Resolució del Consell de la CNC de 14 d’abril del 2010.

El recurs del FC Barcelona es basa en la consideració que la signatura de l’esmentat contracte es corresponia amb el que estableix en la Llei General de la Comunicació Audiovisual i, a més, el contracte de cessió de drets esmentat no ha afectat en la pràctica el mercat audiovisual.

Abans de la presentació del recurs, el Club haurà de pagar la sanció o avalar el seu import, fet que tindrà un impacte econòmic en l’exercici d’aquesta temporada, sense perjudici que una resolució favorable en futures instàncies judicials impliqui la devolució del pagament realitzat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut