L’estadi del rival del Barça a la Copa és idèntic al camp del filial blaugrana

L’estadi del rival del Barça a la Copa és idèntic al camp del filial blaugrana

El 1986, els responsables del Cartagena van demanar al FC Barcelona una còpia del projecte i els plànols del Miniestadi per construir el seu nou estadi

El Miniestadi blaugrana ha estat admirat per molts clubs per la seva modernitat i estètica. L’estructura exterior i interior del camp del FC Cartagena, l’estadi municipal de Cartagonova, està basada en la del Mini, ja que per la seva construcció es van utilitzar els plànols de ‘la Bombonera de les Corts’.

El 23 de novembre del 1982 es va inaugurar el Miniestadi del FC Barcelona segons disseny de l’arquitecte Josep Casals i l’aparellador Ramon Domènech. Destinat als partits dels equips filials i amb capacitat per 15.276 espectadors, aquest estadi va ser una obra arquitectònica força afortunada, amb una sensació de conjunt harmònic que li va valer el qualificatiu de ‘Bombonera’.

Inspiració per al Cartagena FC

L’any 1986 el Cartagena FC es disposava a posar en marxa el procés de construcció d’un nou estadi que substituís el vell Almarjal, un camp que datava del 1925. Els responsables del club murcià no van tenir cap mena de dubte i van demanar al FC Barcelona una còpia del projecte i els plànols del Miniestadi, ja que consideraven que per les seves característiques aquest era el model ideal pel seu futur nou estadi. El Barça no va tenir cap inconvenient i d’aquesta manera el germà bessó del Mini s’havia de fer realitat a terres cartageneres. La primera pedra es va posar el 23 de novembre de 1986 i la inauguració va tenir lloc el 7 de febrer del 1988 amb el partit de Segona Divisió A Cartagena – Burgos (0-0).

El segon partit, amb el Barcelona Atlètic

A la següent jornada, a disputar el 14 de febrer, el Cartagena FC repetia partit a casa, aquesta vegada contra el Barcelona Atlètic. Així doncs, el filial blaugrana estava en disposició de marcar el primer gol al Cartagonova, un camp que al capdavall ‘coneixia’ força bé per ser una còpia del seu Miniestadi. Tanmateix, es va repetir el mateix resultat del partit inaugural, igualada sense gols. Per als homes que entrenava Lluís Pujol l’empat, a priori positiu per ser en camp contrari, gairebé va deixar un regust amarg, ja que la sensació de jugar ‘a casa’ va ser inevitable.

El FC Cartagena, nou inquilí del Cartagonova

El Cartagena FC, un club històric del futbol espanyol que havia estat fundat el 1919, va patir l’any 1995 una greu crisi econòmica que el va portar a la desaparició. Set anys després va ser refundat i actualment està enquadrat a la Tercera Divisió, disputant els seus partits a la Ciutat Esportiva Gómez Meseguer. Però precisament en aquell 1995 naixia un nou club de futbol a Cartagena, anomenat Cartagonova FC, que l’any 2003 es va canviar el nom pel de FC Cartagena, l’actual inquilí de l’estadi municipal de Cartagonova, el germà bessó del Miniestadi.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut