Breogán Lugo – FC Barcelona B: Decideix l’experiència local (70-65)

El filial no pot superar els gallecs en un partit en el qual han manat fins al tercer quart i han deixat una bona imatge L’escorta Marc Garcia, amb 18 punts, el màxim anotador dels blaugranes al Pazo dos Deportes de Lugo

El Barça B ha caigut aquest dissabte a la pista del Breogán de Lugo per 70-65 en un partit en què els catalans han tingut opcions fins al minut 39. Amb 60-61 els locals han fet un parcial de 8-0 que ha trencat el matx i que no ha permès que els d’Aleix Duran sumessin la primera victòria de la temporada a domicili. L’actitud i la regularitat demostrada, però, fan ser optimistes de cara als pròxims compromisos.

De tu a tu

El Barça ha sortit al Pazo dos Deportes de Lugo sense complexos, amb les idees clares i amb la gran missió de competir des del primer moment. I així ha estat. Lluny d’atemorir-se per la pista i el rival, un dels millors de la Lliga, els blaugranes han començat amb un petit parcial de 6-12 liderat per Marc Garcia, autor de cinc punts. Aleshores, el matx s’ha igualat i, amb un parcial de 6-0, el Breogán l'ha empatat (14-14 min 8). El Barça, però, ha continuat sent regular i ha tancat el primer quart guanyant per un punt, 17-18.

Al segon període els locals, esperonats pel seu públic –en constant lluita per la viabilitat del club–, han fet dubtar els blaugranes amb un parcial de 9-1 (27-21 min 15). Però la bona feina havia de seguir i Josep Pérez, amb el seu criteri, i Hakanson, Garcia i Paulí, amb l’anotació, han fet un parcial de 2-13 que ha donat sis punts d’avantatge als d’Aleix Duran (29-34, min 17). Lisardo Gómez, entrenador del gallecs, ha demanat temps mort i ha fet canviar la dinàmica, tot i que els catalans han marxat un punt per sobre al descans (38-39).

Competint fins al final

A la represa el Breogán s’ha aprofitat d’una mala sortida del Barça per agafar una renda de quatre punts (43-39) que s’ha eixugat des de la defensa i amb diverses accions d’atac de Marc Garcia (43-43). La igualtat era màxima i dos tirs lliures de Cantenys després de rebre una falta llançant un triple han situat els blaugranes per davant (47-49). La tensió ha aparegut, com també algunes decisions arbitrals que no han afavorit el Barça B, i el Breogán ha tancat el quart guanyant per 54-50.

Als últims deu minuts el partit l’ha guanyat l’experiència de Dani Rodríguez, el base local. Ha agafat les regnes del matx i el filial s’ha quedat sense opcions de victòria. Del 60-61 del minut 36 s’ha passat al 66-61 del minut 39 en un final en el qual als blaugranes els ha costat molt anotar. El 70-65 final demostra que els d’Aleix Duran han competit fins al final i que cada vegada estan més a prop de la victòria contra els equips grans.