Atlètic de Madrid–FC Barcelona: Sabies que...

Atlètic de Madrid–FC Barcelona: Sabies que...

Barça i Atlètic de Madrid no només competeixen pel liderat de la Lliga, sinó per dominar el rànquing de diversos registres ofensius

Repassem a continuació un recull de dades i aspectes curiosos que vinculen el FC Barcelona i l'Atlètic de Madrid, dos clubs que aquesta temporada estan protagonitzant uns registres espectaculars.

  • El FC Barcelona és el màxim golejador de la Lliga amb 53 gols (2,9 per partit), mentre que l’Atlètic és el tercer equip que en marca més, amb un total de 47 (2,6 per partit). Els matalassers, però, són l’equip que més gols ha marcat a casa, amb 33 (1,8), mentre que el Barça és segon, amb 31 (1,7).

  • El Barça és qui més gols ha marcat de forma col·lectiva, amb 36 d’aquests 53 gols (67,9%), mentre que l’Atlètic és el tercer que més vegades ho ha fet, amb 22 (46,8%).

  • L’Atlètic de Madrid encapçala els gols marcats de l’àrea gran (38) i, en canvi, és el quart que n’ha marcat més des de la petita (8). Pel que fa al Barça, és el segon equip que ha marcat des de l’àrea gran (34) i el que més n’ha fet des de l’àrea petita (12).

  • El Barça és el tercer equip que més gols ha marcat des de fora l’àrea (7). En canvi, l’Atlètic de Madrid només n’ha marcat un i és 19è en aquesta classificació.

  • El conjunt blaugrana encapçala la llista de gols marcats amb la cama dreta, amb 33, i l’Atlètic de Madrid és quart, amb 22 gols amb aquesta cama. Amb la cama esquerra, el Barça n’ha marcat 16 (segon), i l’Atlètic, 15 (tercer). Els madrilenys, en canvi, han marcat més gols de cap (8) que el Barça (3).

  • Si ens fixem en les rematades totals, el Barça és segon al rànquing, amb 287 (15,9 per partit), i l’Atlètic, sisè, amb 253 (14,1 per partit). D’aquestes totals, el Barça és el segon que més n’ha rematat a porteria, amb 141 (49,1%), i l’Atlètic, tercer, amb 119 (47%).

  • El FC Barcelona és el segon equip que més assistències de gol ha donat (36), i l’Atlètic, el tercer (26).

  • Si mirem les passades, el Barça lidera la majoria d’apartats estadístics. Per exemple, és qui més passades totals ha realitzat (12.726) i qui més n’ha fet de bones (11.051). Aquesta última xifra representa un 86,84% del total.

  • L’Atlètic de Madrid, per la seva banda, ha fet 8.453 passades (9è), de les quals 6.430 ( 76,1%) han estat bones (9è classificat).

  • Seguim amb les passades. El FC Barcelona és qui més n’ha fet de seguides en un partit, amb 45, mentre que l’Atlètic és vuitè, amb 28.

  • Dada curiosa: El Barça encapçala els rànquings de jugades que compten amb la intervenció de sis a onze jugadors, mentre que és últim en les jugades en què només participen d’un a tres jugadors. Aquestes dades mostren el joc col·lectiu que practica el conjunt blaugrana.

  • Una altra curiositat: el Barça és qui més accions de taló ha realitzat (62), mentre que l’Atlètic de Madrid és divuitè, amb 26.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut