FC Barcelona - Màlaga CF: Un equip que encisa (3-0)

El Barça mostra la seva millor versió i s’imposa amb claredat al Màlaga amb gols de Piqué, Pedro i Alexis

Un Barça brillant en totes les línies s’ha vist contra el Màlaga. No era fàcil, pel soroll institucional dels dies anteriors i les baixes que presentava. Tot i això, el seu joc ha gaudit d’una continuïtat altíssima. Asfixiant per als visitants, desbordats per les aproximacions i els gols dels culers. Han respost amb contundència els que amenaçaven el seu lideratge a la Lliga.

Veloç, precís i profund ha aparegut el Barça el Camp Nou, un escenari que feia 18 dies que no trepitjava. Des del primer segon ha arraconat el Màlaga en camp propi. Ja al minut 5 ha desarticulat la poblada defensa visitant amb una transició vertiginosa culminada amb un xut al pal d’Alexis. La bona sortida dels locals ha deixat pas a uns instants d’imprecisions en l’elaboració que han oxigenat el rival.

Fins i tot Duda ha fet lluir Valdés amb un preciós llançament de falta. El perill andalús arribava només a pilota aturada. Momentàniament, el plantejament de Schuster -que havia quedat aviat sense Santa Cruz (la seva referència ofensiva)- aconseguia aïllar Messi, que, això sí, ha tingut una gran oportunitat davant el porter Caballero al minut 23. A partir d’aquí el Barça recuperaria el to inicial, amb una pressió intensa i rondant amb freqüència l’àrea blanc-i-blava.

Els dos porters han adquirit una alta quota de protagonisme a la mitja hora. Primer Valdés ha salvat un cop de cap a boca de canó d’Angeleri, en un servei de falta lateral, i a continuació Caballero ha negat el gol a Jordi Alba. El Barça es plantava amb facilitat a la línia de fons (principalment per la banda dreta d’Alexis), però no tenia encert en la rematada. A Pedro, per exemple, li ha faltat un pèl en diverses ocasions. Insistia el vigent campió.

El premi ha estat per a Piqué, que ha caçat un córner pentinat per Alexis a l’àrea petita i ha marcat per segona setmana consecutiva (min 40). Merescudíssim. Al descans, l’equip havia disparat 13 cops a porteria i assolia un 73% de la possessió.

A la represa, una aparició miraculosa d’Alba ha impedit l’empat del Màlaga en una centrada per l’esquerra cap a dos davanters amb tot a favor. Ha estat un miratge. El Barça ha seguit amb empenta i una verticalitat brutal. Caballero es mantenia ferm en el seu recital davant d’Alexis (min 51) i Cesc (min 53) i el pal ha robat el segon de Piqué (min 54). Res ni ningú ha pogut fer front a una altra jugada prodigiosa dels homes de Tata Martino finalitzada amb assistència de Messi i gol de Pedro (min 54).

El Barça era un volcà en erupció. Conduït per Xavi i liderat en atac per Messi, les seves associacions eren imparables. Alexis n’ha rubricat una entrant amb la pilota al fons de la xarxa (min 60). Amb el 3-0 els blaugranes han tret el peu de l’accelerador. Seguien dominant, amb un ritme més baix. Martino ha ofert descans a Pedro, Xavi i Alexis. I la reaparició d’Ibrahim Afellay –molt aplaudit- arrodoniria una gran nit futbolística.