Copa del Rei de bàsquet: Sabies que…

Copa del Rei de bàsquet: Sabies que…

El FC Barcelona ha guanyat 23 vegades la Copa del Rei, una competició en què jugadors com Navarro, Epi o Audie Norris presenten uns registres espectaculars

Navarro, Epi, Dueñas, Pau Gasol o Audie Norris són alguns dels homes més representatius del present i passat de la secció de bàsquet. Un equip que ha aconseguit fins a 23 Copes del Rei. A continuació oferim un recull, en clau blaugrana, de les estadístiques més curioses d’aquesta competició:

Amb 34 partits, Juan Carlos Navarro és el jugador que més partits de Copa del Rei ha jugat amb el Barça (el format de fase final amb vuit equips va començar el 1988). Epi, Andrés Jiménez i Nacho Solozábal van quedar-se amb 25, 22 i 21, respectivament.


- D’aquests 34 duels, l’actual capità n’ha guanyat 26 i només n’ha perdut vuit. Fet que li ha permès guanyar la competició sis vegades.


- El de Sant Feliu de Llobregat pot dir que és el jugador que més triples ha fet en la història de la Copa (53).


- Qui més tirs de tres ha fet en un sol partit, però, és Juan Antonio San Epifanio, ‘Epi’. En el primer partit de l’edició de 1986/87, el blaugrana va transformar set de deu intents. El Barça va acabar guanyant el Cacaolat (Granollers) per 104 a 90.


- Aquest rècord ha estat igualat posteriorment per Andy Toolson (Saragossa, 1995) i Kostas Vasiliadis (Bizkaia Bilbao, 2010/11). 


- Epi també és el blaugrana que més punts ha fet a la Copa del Rei. Va arribar a la xifra de 454 punts, amb una mitjana de 18,16. Unes estadístiques a les quals s’acosten Chicho Sibilio (16,58) i Audie Norris (15,36).


- La màxima anotació de l’històric dorsal ‘15’ en un partit va ser de 40 punts, a la semifinal de la Copa 1983/84. El rival era el Reial Madrid i el duel va acabar 102 a 100 a favor del conjunt català.


- Audie Norris pot presumir de ser el jugador del Barça que més rebots ha agafat a la Copa. Els 69 rebots defensius més els 50 ofensius fan que arribi a la xifra de 119.


- De fet, el pivot nord-americà és qui més rebots ofensius ha agafat en un partit en tota la història de la Copa del Rei (12). Va ser a la final de la Copa del Rei del curs 1988/89, que va acabar 85-81 a favor del Reial Madrid.


- El podi de rebots ofensius en un enfrontament el completen els també exblaugranes Roberto Dueñas i Boniface Ndong.   


- En tirs lliures, el dominador també és Navarro. En un partit, però, el barcelonista més encertat continua essent Pau Gasol. A Màlaga, el 2001, el de Sant Boi va llançar 14 vegades des de la línia de tirs lliures i només en va fallar dos.


- Això va succeir a la final que es va guanyar al Reial Madrid (80-77). Un 18 de març en què un jove Gasol mostrava un nivell que l’acabaria portant a l’NBA. Va obtenir 39 punts de valoració, xifra rècord al Barça en un duel de Copa del Rei.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut