Neymar Jr descobreix la història del FC Barcelona gràcies al Museu

Neymar Jr descobreix la història del FC Barcelona gràcies al Museu

El davanter blaugrana ha conegut el passat del Barça i els seus moments més rellevants amb una visita al museu més visitat de Catalunya

[[DES_1]]Per conèixer la història del Club, la seva singularitat i la seva dimensió, no hi ha res millor que visitar el Museu del FC Barcelona. Neymar Jr ho ha comprovat amb els seus propis ulls. El futbolista brasiler sap què significa marcar gols al Camp Nou. Amb la visita al Museu, però, ha descobert amb profunditat què representa ser jugador d'un club amb 115 anys d'història. "Ha estat molt bonic viure aquest moment", ha confessat el crac blaugrana. Neymar ha fet el recorregut complet, acompanyat pel director del Museu, Jordi Penas, per alguns dels seus amics i pel seu fill, Davi Lucca.

El davanter ha visitat durant més d'una hora les instal·lacions del Museu del Barça, que permet gaudir als visitants del Camp Nou Experience, i ha pogut descobrir imatges antigues que immortalitzen els moments més importants de la història del Club. Gaudint de l'espectacle com si fos un visitant més, Neymar Jr ha pogut veure de prop tots els trofeus que ha aconseguit el Barça, així com objectes que qualsevol barcelonista definiria com joies del Club: les quatre Pilotes d'Or i les tres Botes d'Or de Messi, la Pilota d'Or de Stòitxkov, la samarreta de Maradona (de quan jugava al Barça i que va signar i lliurar al Museu durant la seva última visita, quan era seleccionador de l'Argentina), la vestimenta de Laudrup i les botes que Koeman va portar quan va marcar el gol de falta que va donar al Barça la primera Copa d'Europa de la seva història a Wembley 1992, o les botes amb què Belletti va marcar el gol de la victòria a la final de París 2006.

Com a brasiler que és, Neymar Jr ha gaudit especialment amb els gols i ha mostrat especial interès a recrear-se amb les jugades espectaculars de compatriotes com Ronaldinho, Rivaldo, Ronaldo i Romário. Tots ells amb un gran passat al Barça. Gols com el que va fer Ronaldo contra el Compostel·la (conduint la pilota des de mig camp) han cridat l'atenció a l'actual davanter del FC Barcelona: "He pogut veure jugadors que mai he vist jugar en viu i aquí al Museu tens oportunitat de veure'ls".He pogut veure jugadors que mai he vist jugar en viu i aquí al Museu tens oportunitat de veure'ls

Durant la visita, l’'11' blaugrana s'ha mostrat molt interessat en el passat del Club i ha pogut signar el llibre d'honor. També ha tingut el privilegi de veure les pròximes novetats que seran exposades: la samarreta de Ronaldo, ‘el Fenomen’, amb la selecció brasilera del 2002, quan la ‘canarinha’ es va proclamar campiona del món a Corea del Sud, i la vestimenta amb la qual Xavi va disputar recentment el seu partit 700 amb el Barça, que també serà exposada pròximament quan el jugador vingui al Museu a fer el lliurament oficial. També va quedar molt sorprès de veure unes fotografies antigues que aviat seran exposades, especialment una en què es veuen els mitjons dels jugadors eixugant-se a les baranes del Camp Nou, i les de l'antic gimnàs i vestidor del Barça.

Neymar també ha pujat fins a la segona planta, on hi ha l'Espai Multimèdia i on els visitants es troben immersos com en una màquina del temps. A través d'onze pantalles gegants que formen una paret de 40 metres de llarg i 3 metres d'alçada, el brasiler ha tornat al passat per veure i escoltar les narracions de gols significatius, com el que va marcar Eto'o a la final de la Lliga de Campions a Roma. També ha gaudit una bona estona amb una taula interactiva per mitjà de la qual es poden repassar el 200 moments més importants de la història del Barça.

Han passat nou mesos des que es va fer públic el fitxatge de Neymar. El seu primer gol oficial amb el Barça -un cop de cap al Vicente Calderón a l'anada de la Supercopa d' Espanya- ja es pot veure al Museu, un espai d'obligada visita per a qualsevol barcelonista. Cal recordar que tots els socis del Barça hi tenen l'entrada gratuïta.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut