El Barça promocionarà Catalunya a Manchester

El Barça promocionarà Catalunya a Manchester

L’acte central serà una conferència del vicepresident Carles Vilarrubí sobre el Barça i la cultura catalana

El FC Barcelona aprofitarà el partit de la Lliga de Campions que l’enfrontarà al Manchester City el pròxim dimarts 18 de febrer per promocionar la cultura catalana i Catalunya com a destinació turística mitjançant dos esdeveniments que tindran lloc a la ciutat anglesa i que el Club organitza conjuntament amb l’Institut Ramon Llull i amb l’Agència Catalana de Turisme, respectivament. 

El dilluns 17 de febrer es presentarà Catalunya com a destinació turística, en un acte organitzat pel FC Barcelona juntament amb l’Agència Catalana de Turisme i amb la intervenció del directiu de l’Àrea Econòmica del Club, responsable de Patrimoni, Jordi Moix. L’endemà se celebrarà una jornada sobre el Barça i la cultura catalana que tindrà com a eix central una conferència del vicepresident de l’Àrea Institucional i Internacional, Carles Vilarrubí.

Promoció de la cultura catalana

La conferència que Vilarrubí pronunciarà sota el títol “Barça, Esport, Cultura i Educació” es celebrarà el dimarts 18 de febrer i començarà a les 10.15 h a l’Escola de Llengües Lingüística i Cultura de la Universitat de Manchester. Donaran la benvinguda al vicepresident del FC Barcelona el director de l’Institut Ramon Llull, Àlex Susanna, i el professor Keith Brown, vicepresident i degà de la Facultat d’Humanitats. “Barça, Esport, Cultura i Educació” explica com el Barça ha estat un instrument per a la recuperació de la identitat catalana i de la integració dels nouvinguts. També aprofundeix en el model de formació de la Masia per educar els joves com a esportistes i com a persones en els valors que defineixen el Club, com són el treball en equip, l’esforç, el respecte, la humilitat i la tolerància, i posa de manifest els lligams del Barça amb la cultura catalana al llarg de la seva història.

Aquesta conferència és una iniciativa més en el marc del conveni que va signar el Club amb l’Institut Ramon Llull al setembre del 2012 per promoure la cultura catalana al món. Prèviament ja s’han celebrat jornades similars a Amsterdam, aquesta mateixa temporada, i a Glasgow i París, amb motiu de l’última edició de la Lliga de Campions. Aquesta iniciativa té un doble objectiu: per una banda, coordinar les potencialitats de totes dues institucions com a ambaixadores de la llengua i la cultura catalana i dels valors de la cultura vinculada a l’esport i a la catalanitat; de l’altra, agermanar la xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior amb la xarxa internacional de penyes barcelonistes, per dur a terme activitats conjuntes.

Un cop finalitzada la conferència, i en el mateix indret, tindran lloc una sèrie d’actes relacionats amb la cultura catalana, amb el programa següent:

11.15 h. Degustació de productes catalans oferts pel Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona.

12.00 h. Conferència “La Cultura Esportiva i la Consciència Nacional a través del futbol i els Jocs Olímpics”, a càrrec de la Dra. Louise Johnson, responsable acadèmica d’Estudis Catalans a la Universitat de Sheffield.

13.00 h. Concert de Clara Sanabras amb Harvey Brough i Antonio Romero.

14.00 h. Classe de Llengua Catalana a càrrec d’Àlex Castells, professor de llengua i cultura catalana a la Universitat de Manchester.

Destinació turística

El dia previ a aquesta conferència, el dilluns 17, a partir de les 17.30 h, al Saló 1894 de l’Etihad Stadium, es presentarà Catalunya com a destinació turística, en un acte organitzat pel FC Barcelona juntament amb l’Agència Catalana de Turisme. La primera intervenció serà a càrrec del director del Centre de Promoció Turística de Catalunya al Regne Unit i Irlanda, Vicenç Capdevila.

En aquesta presentació, el directiu de l’Àrea Econòmica del Club, responsable de Patrimoni, Jordi Moix, explicarà davant d’una audiència formada per professionals de les agències de viatge i del sector turístic els atractius de Catalunya com a destinació, de la mà de la projecció internacional que dóna el FC Barcelona.

Durant l’acte, el director d’operacions del Club, Emili Sabadell, presentarà les diferents ofertes i possibilitats que ofereixen les instal·lacions del Club per a agències i tour operadors.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut