Barça i Catalunya, a Manchester

Barça i Catalunya, a Manchester

El vicepresident Carles Vilarrubí ha pronunciat una conferència sota el títol ‘Barça, Esport, Cultura i Educació’ a la Universitat de Manchester

Aprofitant el partit de Lliga de Campions d’aquesta nit entre el Manchester City i el FC Barcelona el Club blaugrana ha promocionat la cultura catalana i Catalunya com a destinació turística amb diversos esdeveniments a la ciutat anglesa. L’acte central ha tingut lloc aquest dimarts al matí a l’Escola de Llengües Lingüística i Cultura de la Universitat de Manchester, on s’ha celebrat una jornada sobre el Barça i la cultura catalana que ha tingut com a eix central una conferència del vicepresident de l’Àrea Institucional i Internacional, Carles Vilarrubí.

El 'Samuel Alexander Theatre' de la Universitat de Manchester ha estat l’escenari d’aquest acte, en què el director de l’Institut Ramon Llull, Àlex Susanna, i el professor Keith Brown, vicepresident i degà de la Facultat d’Humanitats, han donat la benvinguda als convidats. Sota el nom ‘Barça, Esport, Cultura i Educació’, el vicepresident Vilarrubí ha explicat com el Barça ha estat un instrument per a la recuperació de la identitat catalana i de la integració dels nouvinguts. “Aprofitem la plataforma del FC Barcelona quan es desplaça en partits de Lliga de Campions per explicar que és el Club, Barcelona i Catalunya arreu del món. El que ha significat en la història recent de Catalunya el barcelonisme des del punt de vista de la integració”. Vilarrubí també ha aprofundit sobre el model de formació de la Masia a l’hora d’educar els joves com a esportistes i com a persones en els valors que defineixen el Club, com són el treball en equip, l’esforç, el respecte, la humilitat i la tolerància.

La conferència a la Universitat de Manchester ha comptat amb la presència dels directius Jordi Moix, Josep Ramon Vidal-Abarca i Ramon Pont. També hi era el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya al Regne Unit, Josep Suárez. Un cop finalitzada la conferència hi hagut una degustació de productes catalans oferts pel Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona.

El dia abans, dilluns, el directiu responsable de l’Àrea Econòmica del Club i responsable de Patrimoni, Jordi Moix, va participar en un acte organitzat pel FC Barcelona juntament amb l’Agència Catalana de Turisme i la Cambra de Comerç de Barcelona que va servir per presentar Catalunya com a destinació turística davant professionals de les agència de viatge i sector turístic. Emili Sabadell, director d’operacions del Club, també va intervenir per presentar les diferents ofertes i possibilitats que ofereixen les instal·lacions del Club.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut