Samper: “Sóc un jugador d’equip”

Samper: “Sóc un jugador d’equip”

Sergi Samper va repassar els seus deu anys al futbol formatiu blaugrana dimarts al programa 'Promeses' de Barça TV El migcampista va agrair als seus entrenadors, companys i família el fet de poder competir al futbol professional

Sergi Samper va ser el convidat en una edició especial del programa 'Promeses' de Barça TV en el marc dels deu anys de la seva primera emissió. El migcampista blaugrana va repassar la seva dècada formant part del futbol formatiu del Barça, equip en què ha anat evolucionant entrenament rere entrenament, partit rere partit, fins a arribar a competir al món professional.

Samper arriba al Benjamí B del Club amb 8 anys procedent de l'FCBEscola, on es va iniciar amb 6. D’ençà el migcampista ha anant aprenent de la filosofia Barça fins a convertir-se en un jugador de molta projecció.

“Gaudíem molt jugant a futbol. Van ser uns grans anys al futbol formatiu. Sempre he jugat al mig del camp. He intentat aprendre de tots els entrenadors. Sempre m’he fixat en Xavi, és el meu referent com a futbolista”, va recordar.

Una posició clau

Samper ha jugat sempre al mig del camp i s’ha consolidat com un migcentre de futur, posició en què intenta fer jugar el seu equip i donar un cop de mà en defensa sempre que se'l necessita. “Sempre he pensat en l’equip i he estat caut al terreny de joc. Feia el que em deia el meu entrenador i no m’interessava tant destacar en l’apartat individual. Estic acostumat a la meva posició però és un lloc difícil”, va reconèixer.

Sergi Samper ha anat millorant els últims anys gràcies als consells dels seus entrenadors. “Estic agraït a l’Òscar Garcia per l’oportunitat de jugar al Juvenil A sent de primer any. Vaig jugar molts partits i vaig aprendre de valent. Amb Vinyals va ser un any important per fer el salt al Barça B. Vinyals em va dir que aprofités l’oportunitat. Vaig fer un bon any i vaig aconseguir pujar al filial. Jugar al Barça B és un somni per a mi. Eusebio m’insisteix que jugui fàcil, no fer més del que em toca fer”, va explicar.

Agraïment als seus

El blaugrana es va mostrar molt agraït a tots els seus companys, entrenadors i a la seva família per tota l’ajuda dispensada en aquests deu anys al planter. “He intentat fixar-me en l’Ilie. El capità m’ha ajudat molt tant dins com fora dels terrenys de joc”, va comentar.

“El meu pare m’ha ajudat molt, sempre pendent de mi i de portar-me als entrenaments. Li estic molt agraït, a ell i a tota la meva família”, va afegir.

Competir amb els millors

Com tots els jugadors del planter, el seu repte és competir al màxim nivell. Samper va tenir l’oportunitat d’entrenar-se amb el primer equip blaugrana fa dues temporades, quan era juvenil de primer any i va debutar en partit amistós l'estiupassat davant el Valerenga. “Recordo perfectament el primer entrenament amb el primer equip. Era el meu primer any al juvenil i Pep Guardiola era l’entrenador de la primera plantilla. Per a mi és un plaer poder entrenar-me amb aquests grans jugadors i poder seguir aprenent”, va reconèixer.

El partit davant el Valerenga és un partit inoblidable. Vaig intentar jugar el millor que vaig poder. Sóc autoexigent. He de millorar encara molts aspectes”, va concloure.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut