Pullen, l’home rècord

Pullen, l’home rècord

El base blaugrana va anotar 12 triples i va superar el rècord de llançaments de llarga distància que posseïa Oscar Schmidt Feia 12 temporades que cap jugador no aconseguia tants punts en un sol partit de la Lliga Endesa

El nom de Jacob Pullen ja forma part de la història de la secció i de la competició. Després de la plàcida victòria del FC Barcelona contra el Valladolid per 66-111, el base blaugrana va fer història en anotar 12 triples i convertir-se en el jugador que ha aconseguit més cistelles des de la llarga distància en un sol partit.

Vint anys després

Amb la xifra de 12 triples, Jacob Pullen va establir el nou rècord de triples en un partit a la Lliga Endesa i va deixar enrere els 11 que havia aconseguit Oscar Schmidt l’any 1994. Precisament aquest mes de març fa 20 anys que el canoner brasiler va aconseguir el rècord, defensant la samarreta del Valladolid, el rival de dissabte del Barça, en un partit que el seu equip va perdre per 96-87 contra el Múrcia.

El rècord de triples de la secció era propietat del ‘Chicho’ Sibilio, que en un partit disputat el 12 d’abril del 1986 contra el Breogán de Lugo havia aconseguit anotar-ne deu. En aquella ocasió, el partit també va acabar amb una còmoda victòria blaugrana per 82-137.

Rècord d’anotació

Jacob Pullen va acabar el partit amb 42 punts, xifra que suposa també un rècord d’anotació. Feia 12 anys que un jugador de la Lliga Endesa no aconseguia tants punts.  Els últims d’aconseguir-ho havien estat Marlon Garnett, defensant la samarreta de l’Estudiantes, i Vincenzo Espósito, amb el Gran Canària, que van aconseguir 46 punts en un partit de la temporada 2001/2002.

Pullen es va convertir en el tercer jugador de la secció del FC Barcelona d’anotar 42 punts o més en un partit de la Lliga Endesa (era ACB, 1983 en endavant). Només Epi, que té el rècord d’anotació de la competició amb 54 punts, i Steve Trumbo, que en va anotar 47, han aconseguit anotar més punts en un partit que Pullen.

Valladolid, terra de rècords

La temporada 2006/2007 l’aleshores blaugrana Fran Vázquez va aconseguir trencar el rècord de taps en un sol partit i també ho va fer al Pisuerga de Valladolid. El pivot gallec va aconseguir col·locar 12 taps i va acabar el partit amb un històric triple-doble després d’anotar 11 punts i 10 rebots a més dels històrics 12 taps.

La satisfacció de Pullen

En acabar el partit, el base blaugrana es va mostrar feliç d’haver aconseguit trencar tantes xifres històriques: "Estic molt content per aconseguir un rècord així en un club de tanta tradició. Els meus companys han fet una bona feina". El nord-americà no ha volgut escatimar elogis cap als seus companys: "A la mitja part no imaginava una cosa així. Víctor Sada m'ha animat a seguir tirant". "Els meus companys són els que m'han generat els tirs oberts amb bons bloquejos i bones passades", va reconèixer Pullen. El base blaugrana també va voler tenir unes paraules d’agraïment cap al seu entrenador:  "Quan quedaven dos minuts, Xavi Pascual ha demanat temps mort i m'ha dit que el rècord de triples del Barça estava a un”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut