Mor l’exjugador Isidre Flotats

Mor l’exjugador Isidre Flotats

El jugador del Pont de Vilomara va defensar la samarreta blaugrana en 149 ocasions i va guanyar 3 Lligues, 3 Copes i 2 Copes de Fires El funeral serà divendres, a les 13 hores, al Tanatori de Les Corts


Isidre Flotats, que va jugar 149 partits amb el Barça i va guanyar 3 Lligues, tres Copes i dues Copes de Fires, ha mort aquest dimarts a l’edat de 87 anys. El funeral serà aqust divendres, a les 13 hores, al Tanatori de Les Corts. Flotats, que va arribar al Barça de la mà de Ferdinand Daucik, era un dels exjugadors del Barça més veterans.

Isidre Flotats i Vilanova va néixer al Pont de Vilomara (el Bages) el 2 de juliol del 1926. Mig volant i lateral de baixa alçada però d’extraordinària fortalesa física, era un marcador fora de sèrie i va ser en la seva època un dels millors marcadors de figures com Di Stéfano i Gento.

Abans d’ingressar al FC Barcelona, Flotats va jugar al Terrassa, al Badalona i a l’Espanyol, on va destacar com a extrem dret. L’any 1952 el tècnic barcelonista Ferdinand Daucik se’l va emportar a la disciplina blaugrana, on va ocupar una posició nova per a ell, la de mig volant, per davant de la defensa i amb la missió específica de marcar la figura de l’equip contrari. En la seva primera temporada va aconseguir el doblet de Lliga i Copa dins d’un extraordinari equip comandat per l’estrella Ladislau Kubala.[[DES_1]]

Un palmarès extens

Flotats va jugar amb el Barça 149 partits i va marcar sis gols, amb un palmarès que inclou tres Lligues (1952/53, 1958/59 i 1959/60), tres Copes (1952/53, 1956/57 i 1958/59) i dues Copes de Fires (1957/58 i 1959/60). La seva època de glòria la va viure durant les tres primeres temporades, ja que posteriorment la competència al seu lloc es va fer molt forta i les seves aparicions a l’equip es van anar espaiant. En els seus darrers anys com a jugador blaugrana es va reciclar com a lateral, posició on va deparar grans actuacions. L’any 1960 va marxar al Mallorca, on es retiraria al final de la temporada. Després, com a entrenador, va dirigir equips de les categories inferiors del Barça durant sis campanyes.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut