Unicaja – FC Barcelona: Sada i Oleson sentencien a Màlaga (69-74)

Els dos blaugranes s’han combinat per anotar 16 punts a l’últim quart que han servit per aconseguir la 15a victòria a la Lliga L’equip de Xavi Pascual ha jugat els últims quatre partits lluny del Palau Blaugrana i ha aconseguit un ple de victòries

Triomf agònic del FC Barcelona al Martín Carpena de Màlaga. Els blaugranes han hagut de suar de valent per emportar-se un partit que s’ha decidit als últims minuts. Sada i Oleson, amb vuit punts cadascun a l’últim quart, han estat decisius perquè el Barça sumés la 15a victòria a la Lliga i deixés enrere els malaguenys.

Màxima igualtat

L’inici del partit ha estat marcat per la intensitat a les dues cistelles. El Barça ha buscat compartir la pilota, fer-la circular fins a trobar una situació alliberada per llançar a cistella, i això li ha permès tenir bons percentatges de tir i que set jugadors diferents anotessin. El principal problema barcelonista ha estat el rebot defensiu i les pilotes perdudes. Els sis rebots ofensius que ha capturat l’equip de Joan Plaza en els primers deu minuts han permès als malaguenys llançar vuit vegades més a cistella i el jugador que més ho ha aprofitat ha estat Toolson, autor de vuit punts amb dos triples inclosos. Al final del primer quart el marcador era de 19-18 favorable als malaguenys.

El segon període ha començat amb dos atacs dirigits per Pullen i finalitzats per Dorsey i Nachbar que han permès al Barça posar-se per davant per primer cop en el partit. Poc els ha durat l’avantatge, als blaugranes, perquè l’Unicaja seguia aprofitant-se de les segones oportunitats i d’un atac organitzat amb quatre jugadors molt oberts per fer un parcial d’11-4, cosa que ha obligat Xavi Pascual a demanar temps mort (30-26, min 15). La presència de Dorsey sota la cistella ha servit per millorar la intimidació sota la cistella blaugrana. Tot i arribar al descans amb un excel·lent 71% en llançaments de 2 i deu assistències, l’escàs encert en el tir de tres i els 11 rebots concedits a la seva pròpia cistella han fet que el resultat fos d’igualtat màxima (36-36).

Se citen a l’últim quart

En el tercer quart hi ha hagut cinc minuts per a cada equip. L’Unicaja ha sortit millor després del descans. Els punts de Toolson i Caner-Medley castigaven el Barça, que no trobava la forma d’anotar amb comoditat. Un parcial d’11-5 ha obligat Pascual a demanar temps mort per aturar el partit i a donar entrada a jugadors de refresc com Pullen i Oleson. El Barça ha reaccionat, i les cistelles de Navarro, Lorbek, Oleson i un triple inversemblant de Pullen han permès als blaugranes respondre amb un parcial de 4-10 i tornar a igualar al partit a 51 al final del tercer quart.

Sada i Oleson, decisius

L’inici de l’últim període ha estat d’intercanvi de cistelles. El Barça aconseguia sumar gràcies als punts del seus interiors, Lorbek i Tomic, però l’Unicaja responia gràcies a l’encert de Granger i Suárez. El partit arribava al seu tram final amb tot per decidir, i en aquest moment han aparegut dos secundaris de luxe blaugrana: Sada i Oleson. El base català ha aconseguit vuit punts decisius a l’últim quart i, a més, s’ha encarregat de defensar Carlos Suárez, mentre que l’escorta d’Alaska ha anotat vuit punts en els últims deu minuts i ha anotat el triple que ha sentenciat el partit a menys d’un minut per al final.

Quinzena victòria dels blaugranes a la Lliga. El Barça aconsegueix deixar enrere a l’Unicaja i tanca amb un ple de victòries els quatre partits seguits fora de casa.