La història dels Clàssics, en dades

La història dels Clàssics, en dades

Aquest diumenge es viurà al Santiago Bernabéu una nova edició del Clàssic entre Reial Madrid i Barça, i en repassem les dades més interessants

Els duels entre FC Barcelona i Reial Madrid són el Clàssic dels clàssics a la Lliga espanyola. Blancs i culers s’han enfrontat en 167 ocasions en competició domèstica, i aquest diumenge es viurà una nova edició de l’enfrontament a l’estadi Santiago Bernabéu. Amb els blancs al capdavant de la classificació amb quatre punts d’avantatge sobre el conjunt de Tata Martino, el duel es presenta “vital”, tal com han reconegut els jugadors culers durant la setmana.

A continuació repassem les dades més rellevants i curioses dels Clàssics disputats fins ara:

· En el global dels 167 Clàssics domèstics disputats fins a la data, s’ha marcat una mitjana de 3,19 gols per partit.


· Fa 27 anys que no es dóna el resultat de 0-0 entre Reial Madrid i Barça en partits de Lliga jugats al Santiago Bernabéu.


· Gerardo ‘Tata’ Martino es podria convertir en el cinquè entrenador culer que debuta amb victòria en un Clàssic al Bernabéu. Fins ara només ho han aconseguit Venables, Van Gaal, Rijkaard i Guardiola.


· Xavi Hernández ha disputat fins a la data 38 Clàssics, amb un balanç de 15 victòries, 12 empats i 11 derrotes. Ha marcat cinc gols, i quan ha vist porta el Barça no ha perdut.


· Si la Champions no ho evita, Víctor Valdés jugaria aquest diumenge el seu últim Clàssic al Bernabéu. El porter n’ha disputat 27 (21 en Lliga), amb 13 victòries (10 en Lliga), 6 empats (4 en Lliga) i 8 derrotes (7 en Lliga). En total ha rebut 38 gols i ha fet 96 aturades en els 137 xuts que li han fet.


· Fins a deu jugadors de la plantilla del Barça saben què és marcar contra el Reial Madrid; Messi, Xavi, Alexis, Pedro, Puyol, Piqué i Cesc, a més, ho han fet al Santiago Bernabéu. A banda d’aquests, Adriano i Alves ho han fet amb la samarreta del Sevilla, i Jordi Alba i Neymar Jr van marcar al Camp Nou –en el cas del brasiler, en la seva estrena en un Clàssic.


· En les últimes deu visites del Barça al Santiago Bernabéu en Lliga els culers han guanyat en cinc ocasions, han perdut en quatre i només hi ha hagut un empat.


· Leo Messi és el màxim golejador contra el Reial Madrid de l’actual plantilla del Barça en competició domèstica. En els 15 partits que ha jugat contra els blancs, el crac argentí ha marcat 11 gols.


· El ‘10’ blaugrana, a més, podria igualar la marca de 234 gols a la Lliga, un rècord que actualment té l’exmadridista Hugo Sánchez. Messi en duu 233, i, en cas de marcar un gol aquest diumenge, igualaria la xifra.


· Per part del Reial Madrid, en Lliga, Cristiano ha marcat 4 gols en els 9 partits disputats contra el Barça, seguit de Sergio Ramos, amb 3 en 17 partits.


· Quatre jugadors blaugrana (Neymar Jr, Sergi Roberto, Montoya i Bartra) i el tècnic Tata Martino s’estrenaran en un Clàssic de Lliga al Santiago Bernabéu. Quant al bàndol blanc, serà la primera experiència per a Bale, Isco, Illarramendi i Carvajal.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut