El primer gol de Messi a Cornellà-El Prat

Pinto no ha encaixat cap gol en els seus últims quatre partits com a titular Jordi Alba va veure a camp de l’Espanyol la seva cinquena groga i no jugarà contra el Betis

El 0-1 de dissabte contra l’Espanyol deixa un munt de dades que repassem a continuació:

• Leo Messi va marcar per primer cop a Cornellà-El Prat. Era l’únic estadi de Primera –juntament amb el de l’Elx, on no ha jugat mai– on encara no havia pogut celebrar cap diana.
  • El crac argentí duu 17 gols en els últims 12 partits amb el primer equip. Només va quedar-se sense marcar a Valladolid (1-0).
  • Amb el de penal a Cornellà-El Prat el ‘10’ blaugrana ja duu 349 gols oficials amb el primer equip.
  • Entre Mascherano (16), Piqué (15) i Alba (15) van recuperar un total de 46 pilotes aquest dissabte. Per a l’Espanyol va ser Javi López el jugador amb més recuperacions (14).
  • Pinto no ha encaixat cap gol en els seus últims quatre partits com a titular. Tampoc el dia del Celta, en què va jugar uns 70 minuts. De fet, en els últims set compromisos en què ha sortit d’inici n’ha rebut només un.
  • Feia vuit temporades que el Barça no guanyava dos anys seguits a l’estadi de l’Espanyol. L’últim cop va ser els cursos 2004/05 i 2005/06, quan va imposar-se per 0-1 i 1-2, respectivament.
  • El 0-1 a Cornellà-El Prat és el mateix resultat que va donar-se al Camp Nou. Una cosa així no passava des de la temporada 2002/03, quan tots dos compromisos van acabar amb un 2-0 favorable als culers.
  • Jordi Alba va veure a camp de l’Espanyol la seva cinquena groga a la Lliga. Es perdrà per sanció el partit del Camp Nou amb el Betis.