El Galatasaray, el rival del Barça a quarts de final

El Galatasaray, el rival del Barça a quarts de final

L’equip que dirigeix Ergin Ataman ha superat el Partizan en el seu últim partit del Top 16 i ha acabat en el quart lloc del grup F Arroyo, Erceg i Hairston, tres dels jugadors més perillosos de l’equip d’Istanbul

L’últim guanyador de la Lliga turca serà el rival del FC Barcelona als quarts de final de l’Eurolliga. Abans de poder assolir la Final Four, els de Xavi Pascual hauran de superar un rival difícil, feixuc i que compta amb punts i qualitat a les seves mans. Entrenat per Ergin Ataman, amb molta experiència europea, el Galatasaray és la primera pedra en el camí del Barça per ser a Milà al de maig. L'exblaugrana Nathan Jawai, fitxat l'estiu passat, segueix de baixa per una oclusió vascular.

Arroyo, el timoner

L’exNBA Carlos Arroyo és el metrònom de l’equip turc. És el màxim anotador (15 punts), el màxim assistent (6,8) i també el jugador que més minuts disputa al Top 16 (34 min). Pot cometre errades, perquè arrisca, però en aquest Top 16 ha mantingut un nivell de joc molt alt i també ha estat decisiu en els triomfs. Els catalans hauran de vigilar de ben a prop el jugador de Puerto Rico, de 34 anys.

A banda d’Arroyo, hi ha tres jugadors molt importants a l’esquema ofensiu i defensiu dels turcs. A la pista del davant és Zoran Erceg el segon jugador que més llança a cistella. Erceg, un 4 obert que obre molt bé la pista i que també pot jugar-se pilotes interiors, té una mitjana d’11 punts per partit, que s’eleva a gairebé 14 en aquesta segona fase de la competició. Sembla que el jugador serbi ha arribat a la seva maduresa esportiva als 28 anys.

Malik Hairston, d’altra banda, també anota gairebé 10 punts per partit, però és més important en tasques defensives i en la feina bruta. A l’exterior, i recuperat després d’una llarga lesió, també hi destaquen Manuchar Markoishvili i Ender Arslan, que sempre surt des de la banqueta i que és un jugador de ratxes.

Poder interior

El joc interior del Galatasaray combina talent, força bruta i física i ofici. Així doncs, Milan Macvan, de 25 anys i amb molta qualitat, tracta de fer-se un forat en el món del bàsquet professional després d'haver dominat les categories inferiors. Ha anotat 8 punts i ha agafat 4,5 rebots per partit en una segona fase en la qual ha compartit molt protagonisme amb l’exjugador del CSKA i del Joventut, entre altres, Pops Mensah-Bonsu. Sense tanta qualitat a les seves mans, Bonsu ho compensa amb intimidació, físic i esmaixades. És ràpid de mans i sap interpretar molt bé les passades d’Arroyo.

Així doncs, el Barça haurà de mantenir la concentració els 40 minuts per guanyar tres partits a un rival que arriba als quarts de final en el seu millor moment.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut