Cronologia de la relació entre el FC Barcelona i la FIFA sobre la inscripció de jugadors menors d’edat

Cronologia de la relació entre el FC Barcelona i la FIFA sobre la inscripció de jugadors menors d’edat

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha exposat durant la roda de premsa d’aquesta tarda la cronologia de la relació entre el Club i la FIFA al voltant de la inscripció de futbolistes menors d’edat

1.- El 5 de febrer del 2013 rebem la petició de la FIFA (via RFEF) d’informació sobre la inscripció del jugador Lee Sung Woo, informació que vam donar i, per demostrar màxima transparència i col·laboració, hi vam afegir un altre jugador coreà (Jang Gyeolhee), que estava en la mateixa situació i el noim del qual sortia també a l’acta notarial del primer. El dia 15 de febrer del 2013 contestem degudament a la petició.

2.- L’1 de març del 2013 el president Rosell envia una carta al secretari general de la FIFA proposant unes modificacions substancials a l’Article 19 de Protecció de Menors amb l’objectiu de fer-lo més eficaç.

3.- El 6 de maig del 2013 rebem una comunicació de la FIFA demanant informació sobre 16 jugadors més, i els informem de tots els jugadors que no siguin de nacionalitat espanyola i que no estiguin registrats a l'RFEF o que estiguin només registrats a la Federació Catalana de Futbol (complint amb el sol·licitat informem de 15 jugadors més). Contestem degudament el 16 de maig del 2013 amb la informació requerida. En aquestes dates tenim un total de 33 jugadors sobre els quals se’ns demana informació.

4.- El 9 de juliol rebem resposta de Jerome Valcke, secretari general de la FIFA, al president Rosell sobre la proposta del FCB de considerar una excepció a l’article 19 (Protecció de Menors). Resposta política referint-se a una posterior anàlisi per part del Player Status Committee a finals d’any.

5.- El 12 de juliol del 2013 rebem una notificació de la FIFA (via RFEF) demanant més informació sobre 25 jugadors dels 33, informació que fem arribar a la FIFA el dia 17 de juliol del 2013.

6.- El 25 de setembre del 2013 la FIFA envia comunicació a l'RFEF amb 31 cartes, una per cada jugador investigat, demanant informació extra de 18 d’ells i indicant que s’obre expedient disciplinari i que serà enviat a la Comissió de Disciplina en reunió de 29 de novembre del 2013. Aquesta comunicació de FIFA l'RFEF ens l’envia a nosaltres el dia 4 d’octubre del 2013. S’envien les corresponents al·legacions el 8 d’octubre del 2013.

7.- El 20 de novembre del 2013 la FIFA (via RFEF) ens demana més informació extra sobre 12 jugadors dels 18, informació que enviem a la FIFA el 25 de novembre del 2013.

8.- El 26 de novembre del 2013la FIFA ens demana informació sobre 4 jugadors més que ells pensen que haurien d'haver estat inclosos a la comunicació de 6 de maig del 2013, informació que enviem a la FIFA el dia 3 de desembre del 2013, que és quan acabava el termini marcat per la FIFA. Ja són 37 els jugadors sobre els quals se’ns demana informació.

9.- El 28 de novembre, abans de la finalització del termini anterior, el Comitè de Disciplina de la FIFA es reuneix i decideix la sanció per al FC Barcelona, la qual no es comunica al Club fins al dia d’ahir, 2 d’abril del 2014 (4 mesos i 5 dies després). El secretari general de la FIFA ens reconeix avui que desconeix els motius pels quals aquesta resolució no ha estat comunicada fins ara.

10.- El 9 de desembre del 2013, onze dies després d'haver pres la resolució, la FIFA ens confirma recepció de la informació demanada dintre del termini. Addicionalment, demana informació de tots els jugadors menors d’edat no nacionals inscrits en aquelles dates o que haguessin estat inscrits des del 16 de maig del 2013, informació que enviem el dia 16 de desembre del 2013, un dia abans del termini marcat per la FIFA. Sorprenentment, la FIFA segueix requerint informació malgrat ja haver pres la seva decisió el 28 de novembre.

11.- Ahir, dia 2 d’abril del 2014, rebem comunicació de la sanció de la Comissió de Disciplina de la FIFA. D’un total de 37 jugadors investigats la FIFA considera incomplert el Reglament sobre l’Estatut de Transferència de Jugadors en 9 casos.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut