FC Barcelona - Galatasaray Liv Hospital: Reacció a temps i contundent (88-61)

Els de Xavi Pascual sumen el primer punt dels tres que necessiten per disputar la Final Four de Milà L’entrada de Dorsey i Pullen a pista, decisiva en el canvi de mentalitat d’un Barça que ha patit en els primers vint minuts de partit

Els experts sempre diuen que el primer partit dels quarts de final de l’Eurolliga és el més perillós. Per la pressió que té l’equip de casa de vèncer, perquè el visitant té més a guanyar que a perdre i perquè un mal inici de partit et pot acabar condemnant. El Barça ha sabut trampejar amb aquestes afirmacions i ha hagut de suar per capgirar un partit que s’entreveia complicat en els primers vint minuts. El 88-61 final no demostra la feinada que ha tingut l’equip de Pascual per sumar el primer triomf dels quarts. En queden dos per ser a Milà.

Del show d’Arroyo…

El Barça ha patit en els primers compassos del partit. El rival, menys pressionat que el local, ha sortit sense complexos i amb un 0-9 inicial molt difícil d’igualar gràcies al talent d’Arroyo i al físic d’Aldemir. Tot i que quedava un món, no és gens fàcil anar a remolc a l’Eurolliga. Pascual ha hagut de demanar un temps mort per aturar la sagnia i per ordenar sistemes que fessin entrar els catalans en el partit. Navarro ha anotat, però Arroyo n'ha fet de les seves com i quan ha volgut. El base porto-riqueny ha estat un malson per a la defensa catalana fins al 14-21 del primer quart.

…a l’espectacle de Pullen

I és que amb 25-31 al marcador, Pascual ha donat l’alternativa a Pullen. El base nord-americà, un anotador pur, ha sortit a la pista carregat de confiança amb els aplaudiments del Palau. I els ha respost amb dos triples i una assistència genial cap a Dorsey. Amb ell a pista, parcial de 8-0 a favor dels catalans, que tot i així han vist com un triple d’Arslan deixava el marcador al descans en 33-35. La mala notícia per a l’espectacle, la lesió de Carlos Arroyo, que ha sortit ovacionat del Palau.

Capgiren el partit

De nou un triple de Pullen, el seu tercer en poc més de tres minuts a pista, ha donat el lideratge en el marcador a un Barça que, un cop s’ha situat per davant, s’ha fet seu el partit. El 47-39 en un tir de dos de Pullen ha certificat el domini català, que en tres i no res s’ha situat nou punts a dalt (52-43). Al final del tercer període l’electrònic deixava respirar els catalans: 59-49.

La primera, al sac

Tot i que la línia del Barça era ascendent, la baixa de Carlos Arroyo ha estat decisiva per a un Galatasaray que, un cop s’ha vist per sota en el marcador i sense el seu referent, s’ha quedat sense idees i ha marxat del partit. Oleson, que també volia dir-hi la seva, ha anotat dos triples consecutius que han donat 21 punts de marge (70-49 min 33). En el tram final de partit, amb tot decidit, Pascual ha donat descans als jugadors amb més minuts pensant ja en la segona batalla, dijous al Palau (21 h). Per fer bo el 88-61 cal sumar el segon punt en el segon partit.