FC Barcelona – Athletic Club: Hi creuen! (2-1)

Dos gols de Pedro i Messi capgiren el partit després d'una diana inicial d'Aduriz i mantenen al Barça molt viu a la Lliga

El FC Barcelona creu en la Lliga. Aquest diumenge, en una prova de foc després de les tres últimes derrotes, s’ha imposat per 2-1 a l’Athletic Club després de capgirar la diana inicial d’Aduriz al minut 50. Ha calgut picar molta pedra per remuntar un partit que semblava negat amb el gol. Especialment per a un Barça que ha errat infinitat d’ocasions claríssimes abans de trencar la malastrugança en el minut 71 amb el gol de Pedro. Tot seguit, Messi ha signat el segon i ha segellat una victòria que manté el Barça viu en la cursa pel títol.

La pilota no entra

Les dificultats a les quals havia de fer front l’equip aquesta nit al Camp Nou no eren poques. A banda de la decepció generada per les tres últimes derrotes el FC Barcelona havia de superar l’absència de tot un seguit de jugadors clau i tombar un Athletic Club que ja va imposar-se a San Mamés i que s’està mostrant com un dels combinats més sòlids de la Lliga, també a domicili. Molta feina.

Malgrat tot, els homes de Gerardo Martino han arrencat la nit amb bon peu. Els bascos exigien un elevat grau d’intensitat i els culers han respost amb un futbol d’alçada, marcat per una gran velocitat en la triangulació de la pilota. Les ocasions s’han succeït. Pedro i Messi han vist com Gorka els guanyava la partida en dos uns contra uns i, més endavant, l’àrbitre ha anul·lat un gol al ‘10’. També Adriano ha estat a punt d’obrir el marcador, però Balenziaga ha tret la pilota sota pals.

Fusta per a tots dos

El Barça mereixia anar guanyant quan Aduriz gairebé s’inventa el gol de la jornada. Una tisora des del cor de l’àrea ha acabat estavellant-se al pal esquerre de Pinto, que després ha reaccionat ràpid a una rematada de Susaeta. La resposta blaugrana no s’ha fet esperar i Alexis ha enviat al travesser una clara ocasió de gol. De forma pràcticament inexplicable tots dos equips emprenien el camí a vestidors sense haver pogut moure el marcador.

Gol d’Aduriz

El gol que tant s’ha resistit a la primera part ha tardat cinc minuts en aparèixer a la segona. L’ha fet l’Athletic Club mitjançant Aduriz. Instants més tard Susaeta ha vist com se li anul·lava un gol per fora de joc. A partir del 55 el Barça ha tornat a agafar les regnes del matx. I de quina manera! El partit s’ha convertit en un atac i gol sobre la porteria de Gorka, que ha tret una cama miraculosa en una nova rematada de Pedro. Messi, en canvi, ha errat per escassos centímetres una altra clara oportunitat.

Del 0-1 al 2-1 en quatre minuts

La sort havia girat clarament l’esquena al Barça, que hi ha tornat una vegada i una altra. Finalment, en el minut 71, ha trobat el merescut premi del gol. Una gran acció d’Alves a la banda dreta ha acabat amb un xut d’Alexis que ha desviat a gol Pedro. Tal com ha arribat el primer ha caigut el segon. Tres minuts més tard, Messi ha rebentat la pilota en una falta a la frontal. Res ha pogut fer en aquesta ocasió Gorka, superat per la violència del xut del crac argentí.

Amb avantatge en el marcador el Barça només ha patit un gran ensurt fins al final: una rematada de Mikel Rico des de l’interior de l’àrea que ha refusat al límit Javier Mascherano, que abans havia tingut el 3-1 a les seves botes. Finalment, però, l’electrònic no ha tornat a moure’s i l’afició culer ha pogut marxar amb la sensació d’haver viscut un gran partit al Camp Nou.