La Penya Fanatiek recorre 1.300 km per la Jana

La Penya Fanatiek recorre 1.300 km per la Jana

La Penya Fanatiek va arribar a Barcelona per ajudar una nena amb síndrome de Dravet Un Escarabat del 1970 amb motius barcelonistes va arribar al Camp Nou

És més que coneguda la vessant solidària del moviment de penyes del FC Barcelona. La seva vocació d’ambaixadors del Barça al territori va més enllà de veure els partits conjuntament.

La Jana és una nena de set anys a qui se li va diagnosticar la síndrome de Dravet, un tipus d’epilèpsia que es dóna en un de cada 20.000 o 40.000 individus. L'única via de tractament és encara de caràcter experimental, amb el cost que representa. En saber la notícia, la Penya Fanatiek FC Barcelona Limburg, de Genk, no va dubtar a posar tots els seus recursos a disposició dels pares per tal d’ajudar-los.

Bolcats en la Jana

D’aquesta manera, la Penya Fanatiek, presidida per Toni Freire, va començar amb una sèrie de sortejos solidaris, amb objectes i records blaugrana. Els diners recaptats són per ajudar a pagar el tractament de la nena.

Un Escarabat al Camp Nou

L'última acció va tenir lloc al Camp Nou amb uns protagonistes de luxe. La penya en qüestió compta actualment amb un Escarabat de l’any 1970, decorat amb motius blaugrana i amb l’escut de la penya Fanatiek.

El primer cap de setmana d’abril el mític cotxe es trobava al Camp Nou, després d'haver fet 1.300 quilòmetres. Per cada quilòmetre recorregut, els patrocinadors de la iniciativa abonarien entre 0,50 € i 1,50 € a favor de la nena.

Unes signatures amb molt valor

Però l’acció no acabava aquí. Per cada personalitat que signés al maleter, que es troba a la part davantera del vehicle, el mecànic abonaria 150 €.

Conscient d’aquesta iniciativa, després del Barça-Betis, el 5 d’abril passat, gairebé tota la Junta Directiva del FC Barcelona va trobar-se amb els desplaçats des de Bèlgica per ajudar a la causa: el president Josep M. Bartomeu, juntament amb els vicepresidents, van voler estar al costat de la nena, i també del seu pare, que va venir a Barcelona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut