Cinc anys del 2-6 al Santiago Bernabéu

Cinc anys del 2-6 al Santiago Bernabéu

El 2 de maig de 2009 el FC Barcelona va aconseguir una golejada històrica a l’estadi madridista La victòria el va catapultar cap a un títol de Lliga que acabaria guanyant amb 9 punts de marge

El 2 de maig del 2009 és una data que quedarà gravada a la memòria dels aficionats culers durant molts anys. Aquest divendres fa cinc anys que el FC Barcelona va jugar un dels millors partits que es recorden al Santiago Bernabéu, on per primera vegada es van marcar sis gols al feu madridista. Tot i començar perdent el matx, els gols d’Henry i Messi (amb un doblet cadascú), Puyol i Piqué van permetre als blaugranes obrir una escletxa definitiva al capdavant de la Lliga.

De menys a més

El partit va començar amb un gol en contra de Gonzalo Higuaín, que va marcar de cap a centrada de Sergio Ramos al minut 14. Poc després, però, el Barça va capgirar totalment el matx amb dos gols de Thierry Henry i Puyol als minuts 18 i 20. Messi va marcar el tercer al 36 i el partit semblava sentenciat, però Sergio Ramos escurçava distàncies a l’inici de la segona part. Finalment, però, Henry, novament Messi i Gerard Piqué, que va posar la cirereta amb el sisè gol, van tancar una golejada de somni.

La Lliga, més a prop

La victòria va ser molt important per donar un cop d’efecte a la taula classificatòria, ja que el Barça arribava líder amb només quatre punts de marge -havia estat 12 punts per davant- a falta de cinc jornades. Obrir una escletxa de set punts va resultar definitiu perquè els blaugranes s’enduguessin la Lliga en l’any del triplet.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut