Cronologia d’una Lliga imprevisible

Cronologia d’una Lliga imprevisible

El FC Barcelona, líder durant les primeres 21 jornades, va completar un inici de rècord L’Atlètic de Madrid, en canvi, encapçala la classificació des de fa nou setmanes

La Lliga 2013/14 serà recordada per la seva imprevisibilitat. El Barça, l'Atlètic i el Reial Madrid han posat emoció a la competició durant més de nou mesos. Ara, quan queda només una jornada per disputar-se, només dos equips opten al títol. Són el Barça i l'Atlètic, els més regulars en una Lliga que ja podria tenir color blaugrana, blanc-i-vermell o blanc de no ser pels alts i baixos soferts per tots tres durant la segona volta.

59 jornades primers

L’inici de Lliga no apuntava a una resolució d’infart com la que es viurà aquest dissabte al Camp Nou. Un Barça fortíssim, capaç de guanyar els seus vuit primers partits i de signar 54 punts a la primera volta, es mantenia líder fins a la jornada 21. Aquesta xifra feia que els blaugranes haguessin encapçalat la classificació durant 59 jornades consecutives, des del primer compromís de la temporada 2012/13.

Alternança a partir del febrer

L’1 de febrer es va acabar la ratxa. Una derrota per 2-3 contra el València feia líder l’Atlètic de Madrid, que aquella mateixa jornada guanyava la Reial Societat per 4-0. Una setmana després, però, una ensopegada blanc-i-vermella a Almeria tornava a fer girar la truita. El Barça, victoriós contra el Sevilla (1-4) i el Rayo (6-0), sumava dues jornades més al capdavant de la classificació.

El Madrid, quatre setmanes líder

A la jornada 25 la Lliga patia una nova sacsejada. Les derrotes del Barça i l'Atlètic, contra la Reial Societat (3-1) i l'Osasuna (3-0), respectivament, permetien al Reial Madrid col·locar-se líder per primera vegada des del final de la Lliga 2011/12. El liderat blanc s’allargaria quatre jornades, fins a la derrota dels d’Ancelotti a Sevilla (2-1).

L’Atlètic de Madrid aprofitava l’ensopegada per recuperar el liderat, posició que ha mantingut des de llavors. El Barça, capaç de guanyar al Bernabéu (3-4) i de deixar-se punts amb el Granada (1-0), el Valladolid (1-0) o el Getafe (2-2), afrontaria un tram final de curs irregular. Similar al dels matalassers i els blancs, que també es deixarien punts amb el Llevant (2-0) i el Màlaga (1-1) i el València (2-2), el Valladolid (1-1) i el Celta (2-0), respectivament.

Dos candidats, un partit

Tot aquest seguit de punxades i contratemps han deixat el Madrid sense opcions a falta de 90 minuts per a la conclusió de la Lliga. El Barça i l'Atlètic, en canvi, estan separats per només tres punts. Una victòria culer al Camp Nou, contra el conjunt matalasser, faria que la Lliga acabés amb un nou canvi de líder. Un final que estaria en la línia d’una competició completament imprevisible.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut