FC Barcelona - Atlètic de Madrid: La Lliga s'escapa (1-1)

El Barça no pot sumar la cinquena Lliga en sis anys en empatar amb l'Atlètic, el nou campió

El FC Barcelona no podrà aixecar la seva cinquena Lliga en sis anys. L'empat d'aquest dissabte contra l'Atlètic de Madrid, el nou campió, el condemna a la segona plaça de la Lliga 2013/14. Només una victòria valia per revalidar un títol que ha mantingut l'emoció fins al córner final, en què Pinto ha pujat a rematar per fer possible un miracle que, finalment, no s'ha produït. El somni s'ha quedat a tocar. Un gol d'Alexis a les acaballes del primer temps feia campió el Barça. La resposta matalassera, però, ha arribat mitjançant Godín a l'inici de la represa. Era l'1-1 que acabaria sent definitiu.

La Lliga, doncs, ha estat per a l'Atlètic de Madrid, que ha rebut l'ovació del Camp Nou després del xiulet final. Tot un exemple de l'esportivitat culer.

Sense futbol per començar

Els primers vint minuts de partit han permès veure poc futbol. Les lesions de Diego Costa (minut 15) i Arda Turan (minut 21) han impedit que el matx tingués un mínim de ritme. Les aturades eren constants, cosa que no agradava gens ni mica als 96.973 assistents al Camp Nou. Només Adriano, amb un xut des de la frontal, havia amenaçat la porteria visitant. L'Atlètic, en canvi, s'acostava amb relatiu perill amb desplaçaments en llarg i a pilota aturada.

Golàs d'Alexis

El matx es desenvolupava més d'acord amb els paràmetres establerts pels homes de Diego Pablo Simeone que no pas pel camí que volia el FC Barcelona. Tot i així, els culers ho provaven, principalment amb centrades des de la dreta d'Alves. En una acció per aquesta banda, precisament, ha arribat l'1-0 que canviava la Lliga d'amo. Una pilota de Cesc cap a l'interior de l'àrea l'ha deixat morta amb el pit Messi. Allà, davant seu, hi era Alexis, que, molt escorat a la dreta, s'ha tret del barret un cacau inversemblant que ha entrat per tot l'escaire de la porteria de Courtois. El Camp Nou embogia com mai.

Empata Godín

Aquest gol ho canviava tot. Per primer cop en sis partits el Barça manava al marcador. Ara era l'Atlètic de Madrid el que necessitava atacar i marcar. Els matalassers ho han aconseguit al minut 49 de partit. Després de disposar de diversos córners al final del primer temps Godín ha signat l'1-1 amb un cop de cap a l'inici de la represa. El guió del matx, ara sí, pertanya a l'Atlètic de Madrid, que s'ha llançat a lluitar per la victòria un cop assolit l'empat.

L'empenta visitant ha durat 10 minuts. A partir del 60, aproximadament, el Barça ha reaccionat. Tot i la lesió de Busquets -substituït per Song-, els jugadors blaugrana s'han abocat a l'atac. Un gol anul·lat a Messi i un penal no xiulat a Piqué han provocat les protestes d'un Camp Nou que no ha deixat d'animar. Alves ho ha provat des de lluny i l'Atlètic esperava el seu moment per contraatacar en un partit ple de despropòsits a causa dels nervis regnants a un bàndol i a l'altre.

Final trist

La Lliga moria amb el Barça assetjant la porteria de Courtois. Un córner al minut 93 ha estat l'últim dels molts intents culers. Pinto ha pujat a rematar-lo... però l'Atlètic ha refusat el perill. El títol era blanc-i-vermell.

Un cop acabat el partit, l'afició del FC Barcelona ha demostrat un cop més el seu 'fair-play'. L'Estadi ha dedicat primer un llarg aplaudiment al seu propi equip i, tot seguit, ha reconegut també el mèrit d'un Atlètic de Madrid que no guanyava la Lliga des de la temporada 1995/96.