L’HJK Hèlsinki, rival del FC Barcelona a la pretemporada

L’HJK Hèlsinki, rival del FC Barcelona a la pretemporada

El Barça s’enfrontarà a l’equip finlandès més popular i amb més èxits esportius el dissabte 9 d’agost a l’Estadi Olímpic d'Hèlsinki

La pretemporada del FC Barcelona comença a prendre forma. L’HJK Hèlsinki és el primer dels rivals que es coneixen d’una sèrie que s’aniran confirmant al llarg del pròxims dies. Aquest partit amistós tindrà lloc a l’Estadi Olímpic de la capital finlandesa, amb una capacitat per a 40.000 espectadors, el dissabte 9 d’agost.

Litmanen, ambaixador del partit

El partit, que tindrà com a escenari l’estadi on es van celebrar els Jocs Olímpics de l’any 1952, suposarà la primera vegada que el FC Barcelona i l’HJK Hèlsinki es vegin les cares. Fundat l’any 1907, l’HJK està vivint una de les seves millors èpoques. I és que s’acaba de convertir en el primer equip finlandès que aconsegueix guanyar cinc Lligues consecutives. La seva plantilla disposa de llegendes del futbol nacional com Mikael Forssell i Teemu Tainio, de joves promeses del futbol finlandès com Nikolai Alho i Robin Lod, així com d'incorporacions estrangeres com Gideon Baah i Mac Kandji. El partit servirà també per homenatjar Jari Litmanen, exjugador de l’HJK Hèlsinki i el FC Barcelona, que a la vegada serà ambaixador d’aquest esdeveniment.

L'Estadi Olímpic, conegut per alguns jugadors

L’HJK Hèlsinki és conegut pel seu compromís i les seves accions de responsabilitat social corporativa i el foment de valors. Una filosofia, aquesta, compartida pel FC Barcelona. En aquesta línia, els beneficis potencials d’aquest esdeveniment esportiu es destinaran a la construcció d’un pavelló esportiu cobert, on els joves de Hèlsinki podran jugar a futbol a l’hivern, quan els camps exteriors estan totalment coberts de neu. L’equip finlandès, a més, compta amb una llarga i contrastada història de treball amb el futbol base -més de 2.500 joves. D’aquesta manera, el FC Barcelona ha volgut jugar aquest partit no només per motius futbolístics, sinó també per contribuir a aquesta causa social, la promoció de l’esport entre els joves.

Per a alguns jugadors del Barça aquesta no serà la primera vegada que visiten l’Estadi Olímpic d'Hèlsinki. El 6 de setembre del 2013 la selecció espanyola va disputar-hi un partit de classificació per al Mundial 2014 que va acabar amb un resultat de 0-2 i en el qual van participar Xavi, Iniesta, Cesc, Pedro i Alba. Aquest últim va ser l’autor del primer gol del combinat espanyol.

Les entrades, a partir del 27 de maig

Les entrades per a aquest partit es posaran a la venda el dimarts 27 de maig, a partir de les 9 hores, i tindran un preu a partir de 29 euros. Abans, concretament des de divendres, hi ha entrades disponibles per als abonats de temporada de l’HJK Hèlsinki. Les localitats es posaran a la venda pública a partir de dimarts mitjançant el canal següent: www.lippupalvelu.fi

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut