Els orígens croats

Els orígens croats

Vucevic i Prosinecki, tots dos amb un pas fugaç pel primer equip, són els predecessors d’Alen Halilovic

Alen Halilovic va signar aquest dilluns com a jugador del Barça fins al 2019, iniciant la seva trajectòria al filial. Així doncs, Croàcia i el FC Barcelona tornen a quedar lligats, com ho van estar a la dècada dels noranta a través de dos futbolistes: Goran Vucevic i Robert Prosinecki. A continuació repassem la breu trajectòria d’aquests dos homes com a blaugrana:

Talent al filial

Goran Vucevic va arribar el 1992 al Camp Nou com una de les promeses més grans del futbol balcànic. Amb 21 anys, l’avalava la seva bona tècnica i el rendiment ofert al mig camp del Hadjuk Split. Tot i això, les restriccions en l’alineació d’estrangers i l’enorme competència entre ells el va relegar al Barça B. Habitual a les pretemporades, tot just va aparèixer en un parell d’ocasions al primer equip durant la seva primera temporada. Vucevic va estar al club fins al 1997, amb cessions al Hadjuk Split i el Mèrida pel mig.

Després del Barça, el migcampista va militar al Colònia i es va retirar al seu club d’origen, on posteriorment també realitzaria tasques de tècnic i director esportiu.

Un geni sense sort

L’arribada de Robert Prosinecki al Barça el 1995 va ser una autèntica sorpresa. Peça clau a l’Estrella Roja campió d’Europa el 1991, no va triomfar al Madrid i, després d’una cessió a l’Oviedo, va recalar al Barça. El seu inici va ser il·lusionant (va ser la sensació del Trofeu Joan Gamper), però a poc a poc es va anar apagant. Novament va ser castigat per les lesions i mai acabaria de trobar el seu lloc en l’esquema de Johan Cruyff.

La seva etapa al Barça es tancaria el 1996, amb 50 partits disputats i 7 gols marcats. Després de l’adéu al Camp Nou es convertiria en un rodamón del futbol fins a la seva retirada, el 2004. Va disputar tres Mundials. Actualment és entrenador.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut