El FC Barcelona, dominador de l’handbol estatal

Els blaugranes s’han proclamat campions de totes les categories de l’handbol espanyol

Amb el títol aconseguit per l’equip infantil, diumenge passat a la Roca del Vallès, l’handbol blaugrana ha assolit la fita de proclamar-se campió de tots els màxims campionats estatals en què ha participat. Primer equip, Filial, Juvenil, Cadet i Infantil han estat campions.

21a Lliga Asobal

La Lliga va ser el premi a una trajectòria. Els homes de Pascual van fer una Lliga perfecta, amb 30 triomfs en 30 partits, i van proclamar-se campions a la jornada 25, en un partit disputat al Palau Blaugrana, en què el Barça va superar per 48 a 22 el BM Aragó.

El partit davant els aragonesos va significar aconseguir matemàticament la 21a Lliga de la història i, tot que quedaven 5 jornades, els blaugranes no va perdre la concentració en cap moment i va fer una Lliga amb 30 triomfs, fet insòlit en la història de la secció.

Campions per tercera vegada

El FC Barcelona B d’handbol ha tornat a guanyar, per tercer any consecutiu, la Divisió d’Honor Plata, segona categoria de l’handbol estatal. Els joves entrenats per Toni Gerona van assolir el títol tres jornades abans de la fi de la competició.

Malgrat que el campionat dóna l’ascens a la Lliga Asobal, la condició de filial dels blaugranes ho impedeix.

Doblet del Juvenil i títol per al Cadet A

L’equip juvenil del FC Barcelona es va proclamar campió de Catalunya i d’Espanya la temporada 2013/14. Entrenats per Llorenç Rueda, els joves blaugrana han anat sumant èxits al llarg de la temporada i han sumat el títol estatal al de Catalunya.

El Cadet A blaugrana va assolir el campionat estatal de la categoria jugat a Lleó davant el que havia estat el seu gran rival, el BM Granollers. El camí dels nois entrenats per Andrei Txepkin i Ruben Piñol va ser treballat fins a l’èxit de l’estatal.

Els més petits també

L’equip infantil del FC Barcelona es va proclamar campió d’Espanya, en una fase final disputada a la Roca del Vallès, a inicis del mes de juny. Els nois més petits de l’handbol formatiu blaugrana, entrenats per Àlex Barbeito, van superar per 23 a 22 el BM Carabanchel.

Els Infantils ja s’havien proclamat campions de Catalunya en superar per 27 a 28 el BM La Roca, a la final del Top 4 català.