El Barça sap guanyar un cinquè partit a domicili

El Barça sap guanyar un cinquè partit a domicili

La temporada 2006/07 els jugadors entrenats per Ivanovic van vèncer al Buesa Arena de Vitòria (79-95) a les semifinals El CDB Sevilla i l’Estudiantes també han guanyat un cinquè partit a domicili i mostren el camí als de Pascual

L’eliminatòria entre el València Basket i el FC Barcelona ha tingut de tot en els quatre partits disputats fins ara. El més difícil, que tots dos equips guanyessin els seus dos partits a domicili i s’arribés a un cinquè partit a cara o creu a València, després de guanyar a la Fonteta, fet que feia indicar que el Barça sentenciaria al Palau. Mai abans, però, un equip ha aixecat un 0-2 en contra i mai abans el Barça ha perdut una eliminatòria que ha començat guanyant. Hi ha motius per creure-hi.

Saben com fer-ho

El Barça s’ha enfrontat en el passat a una situació similar a la que es trobarà diumenge a la Font de Sant Lluís. Va ser la temporada 2006/07, contra el Laboral Kutxa, abans anomenat TAU Cerámica, i va aconseguir el triomf per 79-95 i el bitllet per a la final de la Lliga Endesa, que va acabar sent per al Reial Madrid. A banda del Barça, hi ha dos equips que han vençut a domicili en un cinquè partit: el CDB Sevilla, la temporada 1995/96 a Manresa, i l’Estudiantes, la temporada 2003/04 a Vitòria, el camí que cal seguir.

L’estadística, per als uns i els altres

El Barça, sempre que ha començat una eliminatòria guanyant, ha acabat passant o aconseguint el títol. Fins a un total de 41 vegades el Barça ha resolt una sèrie després de sumar el primer punt. Per tant, hi ha motius per creure que els blaugranes seguiran amb l’estadística una temporada més. Ara bé, val a dir que l’equip que, històricament, juga un cinquè partit a casa té les de guanyar: 15 triomfs de 18 possibles.

El Barça ha demostrat que pot vèncer a València i aquest diumenge, a les 19 hores (Teledeporte i Orange Arena) té una nova oportunitat per rematar una eliminatòria que no ha pogut tancar al Palau. El Barça de Pascual, si vol ser a la final de la Lliga Endesa contra el Reial Madrid, haurà de trencar estadístiques, per una banda, i certificar-les, per l’altra.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut