1998-2006: Els Mundials en clau blaugrana (VI)

1998-2006: Els Mundials en clau blaugrana (VI)

Sisena entrega del repàs de tots els Mundials de futbol de la història des de la perspectiva culer

En ple compte enrere per a l’inici del Mundial del Brasil, seguim amb una sèrie de resums de tots els tornejos precedents, sempre en clau blaugrana. En aquesta etapa va arribar el segon títol per a un jugador blaugrana amb Rivaldo el 2002 i el debut mundialista de jugadors com Puyol, Xavi, Fàbregas, Mascherano, Iniesta i Messi.

França 1998

-Fins a 13 blaugranes hi van prendre part (Amor, Pizzi, Sergi, Abelardo, Luis Enrique, Celades, Nadal, Cocu, Reiziger, Zenden, Hesp, Rivaldo i Giovanni) representant només 3 seleccions: Espanya, Holanda i Brasil.

-Rivaldo va ser el blaugrana més destacat, finalista com a titular amb el Brasil i autor de 3 gols en el campionat. Giovanni va tenir un paper més secundari en aquest torneig.

-Espanya va caure a la primera fase, mentre que Holanda va arribar a semifinals, on va ser eliminada per penals amb el Brasil. Rivaldo va llançar un penal per al Brasil i va marcar, mentre que Cocu en va llançar un per a Holanda i el va fallar.

-Els jugadors blaugrana hi van arribar després de fer el doblet de Lliga i Copa del Rei.

Corea del Sud i Japó 2002

-En aquesta edició només van ser 7 els jugadors blaugrana a participar-hi (Puyol, Xavi, Luis Enrique, Rivaldo, Cocu, Andersson i Christanval).

-Rivaldo va sumar el segon títol mundial per a un jugador blaugrana després del que va aconseguir Romário el 1994. A més, Rivaldo va ser el tercer màxim anotador amb 5 gols, només superat per l’exblaugrana Ronaldo (8) i empatat amb l’alemany Miroslav Klose.

-Aquest va ser el primer mundial per a Puyol i Xavi i el darrer per a Luis Enrique. L’ara tècnic blaugrana en va disputar tres (els mateixos que Puyol), mentre que Xavi disputarà el quart al Brasil.

Alemanya 2006

-En aquesta edició van fer el seu debut en un Mundial 4 jugadors de la plantilla actual: Fàbregas, Mascherano, Iniesta i Messi.

-Els 10 jugadors del Barça que hi van participar (Puyol, Xavi, Iniesta, Van Bronckhorst, Van Bommel, Deco, Ronaldinho, Messi, Larsson i Márquez), representaven 7 seleccions diferents (Espanya, Holanda, Portugal, Brasil, Argentina, Suècia i Mèxic). Mai fins ara hi ha hagut tantes seleccions amb un jugador del Barça a les seves files en aquesta competició.

-De totes aquestes seleccions, la de Portugal amb Deco va ser la que va arribar més lluny en ser eliminada a semifinals. Suècia, Espanya, Holanda i Mèxic van caure a vuitens i Brasil i Argentina a quarts de final.

-En el partit davant Sèrbia i Montenegro, Messi marca el seu únic gol fins ara en una Copa del Món. Amb només 18 anys el blaugrana col·labora en la contundent victòria de la seva selecció per 6-0 amb l’últim gol.

-Els jugadors blaugrana hi arriben després de guanyar la segona Lliga de Campions de la historia del Club i després de sumar les últimes dues Lligues.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut