2010: Els Mundials en clau blaugrana (i VII)

2010: Els Mundials en clau blaugrana (i VII)

Setena i última entrega del repàs de tots els Mundials de futbol de la història des de la perspectiva culer

En el dia que comença el Mundial del Brasil, acabem amb una sèrie de resums de tots els tornejos precedents, sempre en clau blaugrana. Una edició, la del 2010, profundament marcada pel títol aconseguit amb 8 blaugranes i un protagonista destacat: Andrés Iniesta.

- Aquesta ha estat fins ara l’edició amb més jugadors blaugrana. Hi van participar un total de 14 futbolistes (Valdés, Piqué, Puyol, Sergio, Xavi, Iniesta, Pedro, Abidal, Messi, Villa, Dani Alves, Henry, Márquez i Touré) representant 6 seleccions diferents (Espanya, França, Argentina, Mèxic, Brasil i Costa d’Ivori).

- Valdés, Piqué, Puyol, Sergio, Xavi, Iniesta, Pedro i Villa es van sumar a la llista de blaugranes campions del món que van iniciar Romário (1994) i Rivaldo (2002).

- David Villa, que va signar amb el Barça just abans de marxar concentrat per al Mundial, va ser un dels tres màxims golejadors del torneig amb cinc gols, empatat amb Thomas Müller (Alemanya), Wesley Sneijder (Holanda) i Diego Forlan (Uruguai).

- Fins a quatre jugadors del Barça van ser escollits en el millor onze del Mundial (Puyol, Iniesta, Xavi i Villa).

- D’aquests quatre, tres van ser escollits com a millor jugador del partit en algun dels enfrontaments. Villa se’n va emportar 2 (contra Hondures i Portugal), Iniesta dos més (contra Xile i Holanda) i Puyol un (contra Alemanya).

- Tots els gols signats per la campiona del món, Espanya, van tenir com a autors únicament jugadors del Barça. Es van repartir així: Villa (5), Iniesta (2) i Puyol (1).

- Iniesta, precisament, va ser l’autor del gol que va decidir la final del Mundial. Un gol seu a la segona part de la pròrroga va tombar Holanda a la final jugada l’11 de juliol del 2010.

- El gol marcat per Puyol a la semifinal del Mundial va ser una rèplica del que va marcar l’aleshores capità del Barça el dia del 2-6 al Santiago Bernabéu. Com aquell dia, el córner el va llançar Xavi.

- Fins a set jugadors del Barça van sortir d’inici a la final del Mundial. Són Puyol, Piqué, Sergio, Xavi, Iniesta, Pedro i Villa. Cesc també va jugar, però com a suplent.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut