Dos precedents històrics del FC Barcelona amb el Niça

Dos precedents històrics del FC Barcelona amb el Niça

Barça i Niça s’enfrontaran aquesta propera pretemporada en el que serà el tercer partit entre ambdós equips La temporada 1951/52 el Barça va guanyar la Copa Llatina contra el Niça, i la 1973/74 va caure a la Copa de Fires

FC Barcelona i OGC Niça es veuran les cares el 2 d’agost en un dels primers partits del Barça 2014/15 de Luis Enrique. Els dos equips només s’han enfrontat en dues ocasions en tota la història, però les dues tenen una càrrega històrica important. El OGC Niça és un club centenari, fundat l’any 1904, i compta amb quatre lligues de la Primera Divisió francesa i tres Copes de França entre els seus títols més destacats.

El Barça de les Cinc Copes

El primer enfrontament entre Barça i Olympique de Niça va ser la temporada 1951/52. Era l’inici del gran Barça de les Cinc Copes, i els dos equips es van trobar a la final de la Copa Llatina. El Barça, liderat per Kubala, Ramallets i César, es va imposar per la mínima (1-0) amb una diana del golejador César. Aquell dia, amb Ferdinand Daucik a la banqueta, el Barça va jugar amb Ramallets, Martin, Biosca, Seguer, Bosch, Escudero, Basora, César, Kubala, Aldecoa i Manchón.

Aquella final es va jugar després que el Barça es classifiqués en guanyar a la semifinal contra la Juventus per 4-2, amb gols de Basora (2), Kubala i Manchón. Tant la semifinal com la final es van disputar a París. A més d’aquest títol, aquella temporada el Barça va guanyar també la Lliga, la Copa, la Copa Eva Duarte i el Trofeu Martini&Rossi.

Derrota a la Copa de Fires

Vint-i-un anys després de la consecució d’aquella Copa Llatina contra el Niça, els dos equips es van tornar a trobar. Era la temporada 1973/74, i el Barça havia fitxat Johan Cruyff procedent de l’Ajax d’Amsterdam. En la primera ronda de la Copa de Fires, però, l’holandès encara no tenia permís per jugar, i el Barça va caure per 3-0 a l’Stade du Ray, l’antic estadi del Niça. Aquella temporada, l’equip entrenat per Rinus Michels va acabar guanyant la Lliga després de catorze anys sense fer-ho.

Així doncs, el partit amistós que jugarà el Barça de Luis Enrique contra el Niça el 2 d’agost serà el tercer enfrontament entre els dos equips. El matx tindrà com a escenari l’Allianz Riviera, el nou estadi de l’Olympique de Niça, que va ser inaugurat el 2013 i que té capacitat per a 36.178 espectadors.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut