La nova Lliga Endesa, de 17 equips

La nova Lliga Endesa, de 17 equips

La baixa del Bilbao Basket, que no s’ha inscrit, deixa la competició amb un equip menys i, per tant, la Lliga tindrà 32 partits La Lliga Endesa començarà el 4 d’octubre i acabarà a finals de juny amb la disputa del play-off

Ja se saben les dates de la Lliga Endesa 2014/15, competició en la qual el Barça defensarà el títol de Lliga. Començarà el 4 d’octubre i s’allargarà fins a finals de juny amb la disputa del play-off per al títol. La gran novetat és que hi haurà 17 equips, en comptes de 18, a causa de la no-inscripció del Bilbao Basket, finalista de l’ACB el 2011. Així doncs, hi haurà 34 jornades -32 partits- i un equip diferent descansarà cada setmana. El calendari d’enfrontaments se sabrà en les pròximes setmanes.

En una pròxima assemblea tots els clubs decidiran quin serà el nombre de descensos i acabaran de definir quants equips volen per a les pròximes temporades. A més, i com estava previst, s’ha acceptat l’admissió del Bàsquet Manresa i del Basket Club Andorra després de completar tota la documentació necessària.

Les dates clau

La primera competició de la nova temporada serà la Supercopa Endesa, que es disputarà a Vitòria el 26 i el 27 de setembre. La Copa del Rei, que es jugarà a Las Palmas de Gran Canaria, serà del 19 al 22 de febrer del 2015, mentre que la Lliga Regular acabarà el 24 de maig del 2015. Els play-offs començaran el 28 de maig i el cinquè partit de la final de la Lliga es disputarà, com a molt tard, el 28 de juny.

Nous dorsals

D’altra banda, a partir de la temporada 2014/15 els jugadors podran portar el dorsal que vulguin. És a dir, des del 00 fins al 99. A més, es podrà substituir el cognom a la part posterior de la samarreta per un altre nom amb el qual el jugador sigui més conegut, fet que ja era possible a l’Eurolliga.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut