Juny: mes per excel•lència de les trobades

Juny: mes per excel•lència de les trobades

Amb la competició ja finalitzada, el moviment manté la flama del barcelonisme encesa a tot el territori

Amb els anys, juny s’ha convertit en el mes d’actes penyístics per excel·lència. Aprofitant les bones temperatures, i que les competicions esportives ja van finalitzant, les penyes organitzen els seus retrobaments de zona, com a cloenda de la temporada.

Des de l’últim cap de setmana de maig i fins aquest últim de juny, s’han succeït un total de 10 trobades de penyes barcelonistes arreu del territori, des de Galícia, i fins a Eslovènia. El tret de sortida el va donar el Congrés de Penyes Barcelonistes d’Andalusia, Ceuta i Melilla, que arribava a l’onzena edició, i té caràcter biennal. El president Josep M. Bartomeu va assistir-hi, ja que coincidia amb el 50è aniversari de la Peña Barcelonista Montillana.

Durant el mateix cap de setmana, es va celebrar la Trobada de Penyes Barcelonistes de les Comarques de Castelló, a Alcora, i també la de penyes del Vallès a Montcada i Reixac. Ambdues trobades van comptar amb la presència del vicepresident Jordi Cardoner i Casaus.

Per la seva banda, les penyes gallegues van celebrar la seva tradicional Xuntanza a Moaña, a Pontevedra, coincidint amb el 20è Aniversari de la penya local. La Penya Blaugrana de Roda de Ter i Les Masies, aprofitant l’avinentesa que celebrava les noces d’argent, va acollir també la Trobada d'Osona i el Ripollès.

El 8 de juny la Penya Barcelonista de la Selva del Camp va exercir d’amfitriona a la Trobada de Penyes Barcelonistes de Tarragona Nord, que enguany arribava a la seva 13a edició. El jugador Sergi Roberto, els avis del qual són de la Selva del Camp, va fer acte de presència. Tampoc es va voler perdre la festa l’entranyable veu del Camp Nou, Manel Vich.

Les Terres de l’Ebre també van tenir la seva trobada: va ser a la Sénia el dia 13 de juny, coincidint amb el 30è Aniversari de la penya local. Les penyes de Castella i Lleó, per la seva part, van trobar-se a la festa organitzada per la Peña Barcelonista Albense, a Salamanca.

Sens dubte, una de les grans novetats va ser la Trobada de Penyes Barcelonistes del Centre i Sud d’Europa, que va organitzar la Penya Blaugrana Eslovena Triglav. Centenars de penyistes d’arreu del continent van viatjar fins a Eslovènia per gaudir de la primera trobada d’aquest tipus.

Camarasa va tancar les trobades de juny, aquest dia 29 amb la Trobada de Penyes Barcelonistes de Ponent Nord.

Una trobada solidària

A més, a mitjans de juny, l’esplanada del Camp Nou va ser l’escenari d’una trobada molt especial. La Penya Barcelonista de Col·leccionistes de Plaques de Cava va organitzar una trobada d’intercanvi de plaques. Aquest acte tenia finalitats solidàries, ja que els beneficis s’han destinat a construir una escola al Txad.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut